PUBLICITAT

Marc Vales Jugador del Sandefjord Fotball

«He tingut molts anys bons, però aquest és, sens dubte, especial»

Per Miquel López-Egea

Marc Vales, a la dreta, celebra l’ascens a l’Eliteserien.
Marc Vales, a la dreta, celebra l’ascens a l’Eliteserien.

L’internacional Marc Vales viu un dels moments més dolços de la seva carrera . Aquest cap de setmana ha aconseguit l’ascens a l’Eliteserien amb el Sandefjord Fotball.

–Deu estar molt content.
–Sí, és un ascens important. Tornem a la Primera Divisió.

–Van baixar però en una temporada han tornat. Era l’objectiu marcat des del principi, no?
–Sí, l’equip estava fet per això. Sabia el risc que prenia quan firmava aquí. Al final vam baixar, però l’equip es va mantenir. L’objectiu era tornar a pujar. Ara ho hem aconseguit i toca fer un grup per, primer de tot, mantenir-nos i després, el que ens doni durant l’any.

–Seguirà sent una de les peces clau de l’equip?
–Ara mateix han d’arribar els reforços i s’han de tocar quatre cosetes. Primer s’ha de saber si Martí Cifuentes continua. A partir d’aquí, hem de treballar per fer un bon any .

–Quins són els seus plans de futur?
–Tinc un any més de contracte. De moment, la meva idea és continuar. Però mai se sap què pot passar. Tinc el cap aquí, el que vingui ja es plantejarà. Aquest any ha estat complicat amb moltes lesions, però s’ha de mirar de començar el millor possible la pròxima temporada. 

–Tot comença des de zero a Primera.
–Sí, i sabem la qualitat que té aquesta categoria, hi ha equips forts d’Europa. És una categoria molt bonica amb estadis molt grans. Ara s’ha de gaudir.

–És una temporada molt bonica, també pel paper amb la selecció.
–Sí, encara que he tingut poca continuïtat per la selecció i per les diverses lesions. De la selecció no em puc queixar, ara hem d’intentar aconseguir un objectiu molt bonic que és no quedar últims i fins i tot, puntuar més.

–És un dels seus millors anys?
–Sí, segur. He tingut anys molt bonics però aquest, sens dubte, ha estat molt especial.

–Com es va sentir després del partit contra Moldàvia?
–Va ser molt bonic, indescriptible. Va ser molt important marcar un gol que va simbolitzar una victòria històrica. 

–El futbol andorrà està canviant. L’FC Andorra milita a Segona B i el nivell de la lliga ha pujat, igual que el de la selecció. Com ho viu tot això?
–És positiu. El pas de l’Andorra és increïble i la lliga està creixent molt. A curt i llarg termini, això ha d’afavorir a la selecció perquè el futbol nacional està creixent. De moment no es notarà, però a mitjà termini serà positiu.

–Es veu tornant a casa?
–No ho puc descartar. Ara hi ha un projecte bonic a casa però encara tinc un any més de contracte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT