PUBLICITAT

JOAN VINYES Pilot

JOAN VINYES: «Estic molt orgullós d’haver-me recuperat»

Vinyes, al volant del seu cotxe al Circuit de Navarra.
Vinyes, al volant del seu cotxe al Circuit de Navarra.
Mai oblidarà la data del 10 de març del 2015. Aquell dia va patir una lesió que el va deixar dos anys sense fer el que més li agrada, agafar un volant per competir. Acaba de guanyar al Circuit de Navarra la Divisió 1 del CER i afronta el tram final del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt amb expectatives de poder seguir fent més gran el seu palmarès.
 
–Després de varis anys competint al CER, per fi aconsegueix guanyar un títol en aquest esdeveniment...
–Encara no en tenia cap a la vitrina. És un campionat on hi he participat moltes vegades però que mai havia pogut fer al complert perquè sempre hi havia alguna prova que em coincidia amb algun ral·li, i això em perjudicava de cara a la classificació final. Em fa molta il·lusió perquè és un campionat que m’agrada molt.
 
–Es tracta d’una disciplina competida i igualada, perquè els vehicles tenen les mateixes característiques. Aquí és vital el pilotatge per ser al davant...
–A la categoria érem 11 cotxes i tots exactament iguals. No es pot tocar el motor, ni l’electrònica, ni res. Per guanyar, s’ha de tenir el vehicle a punt i també compta la destresa del pilot. Es tracta d’un campionat molt emocionant per això mateix, i hi ha una bona guerra amb pilots consagrats i joves amb molt futur.
 
–Porta anys compaginant els ral·lis amb les curses en circuits. Amb quina disciplina es queda?
–M’agraden més els ral·lis perquè és on tinc la pura sensació de velocitat, amb molts quilòmetres i hores per davant. És on més gaudeixo i una prioritat per a mi.
 
–Va tenir una lesió complicada que el va tenir allunyat de la competició un parell d’anys. Ja es troba del tot recuperat?
–He demostrat que puc córrer al màxim nivell i si no estic al 100%, estic al 99%. No m’impedeix pilotar. És una lesió que no oblidaré mai segur i soc conscient que alguna seqüela em quedarà, però estic molt orgullós d’haver-me recuperat i poder tornar a disfrutar de la meva passió.
 
–Amb el títol a les mans, segur que per aquest motiu li van passar moltes coses pel cap...
–Recordo que quan va passar no sabia del cert si podria tornar a competir. Els metges no m’ho podien assegurar. Això m’ha fet passar èpoques molt dures, que per sort ja han quedat enrere. Aquest títol és una recompensa a tot l’esforç realitzat durant molt de temps.
 
–Ara encara li queda finalitzar el Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt. Quines perspectives té?
–La temporada està sent bona i espero acabar-la bé. A l’última prova vam demostrar que estàvem a molt bon nivell. El cotxe, que era nou, està ara quasi al 100% desenvolupat i esperem fer uns bons resultats als tres ral·lis que queden. L’objectiu és guanyar la categoria N5 i el campionat de marques amb Suzuki.
PUBLICITAT
PUBLICITAT