PUBLICITAT

EUGENI DE SANTIAGO IOGUI

EUGENI DE SANTIAGO: "El ioga busca l’equilibri del cos i la ment"

Eugeni de Santiago
Eugeni de Santiago
Andorra se suma per tercer any consecutiu al Dia internacional del ioga amb una masterclass de ioga que tindrà lloc el dimecres 21 de juny a les 20.30 hores al parc Central d’Andorra la Vella. / Per SARA MONGE RAVENTÓS
 
–Per què celebren aquesta diada?
–L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2014 instituir el 21 de juny com el Dia internacional del ioga. Andorra va voler-se sumar a l’esdeveniment i es va fer a través de tots els centres de ioga del país amb l’associació Indira. Aquesta és la tercera edició i la més rellevant, ja que el dia 16 de desembre de l’any passat la Unesco va declarar el ioga patrimoni immaterial de la humanitat.
 
–Quin és l’objectiu d’aquest acte?
–Donar a conèixer el ioga com una ciència i tecnologia de benefici per a tota la societat, per l’equilibri emocional i del cos amb tot el que ens envolta.
 
–Quant durarà la masterclass?
–Començarà a les 20.30 hores, després farem una presentació de la diada i, tot seguit, desenvoluparem una sèrie d’actes.
 
–La gent que hi vulgui assistir haurà de fer una inscripció prèvia?
–No, és una masterclass gratuïta i oberta a tot el públic.
 
–La trobada de ioga, ha tingut èxit els dos primers anys que l’han celebrat?
–Sí, molt. El primer any van venir més de 100 persones, el segon, unes 150, i aquest esperem que encara tingui més èxit, que vinguin al voltant d’unes 200 persones.
 
–A diferència dels altres anys, aquest any es farà al parc Central d’Andorra la Vella, per què?
–Aquest any preferim organitzar la trobada de ioguis a l’exterior, a l’aire lliure, i si 
tenim la sort que faci bon temps crec que funcionarà molt bé.
 
–Creu que el ioga està creixent com a esport?
– El ioga és una disciplina que la gent cada vegada coneix més i aquest esport amb poc temps ens pot donar molts beneficis físics i un gran equilibri, com millorar la nostra qualitat de vida. Cada cop hi ha més demanda i a Andorra es practica molt el ioga.
 
–Quins són els principals beneficis?
–El ioga busca la salut física i l’equilibri del cos i la ment que necessitem diàriament.  La societat sempre té pors per la pèrdua de treball, la família i altres problemes quotidians, i el ioga busca una sèrie de tècniques que ens fan estar a totes hores amb un estat neutral que ens ajuda a prendre decisions.  
 
–L’esdeveniment està pensat per a gent local o també per al turisme?
–Les persones experimentades poden practicar el ioga a qualsevol lloc. El ioga és per a tothom, en aquesta classe també vindrà gent de fora. És una classe oberta a tothom.    
 
–Tindran algun punt d’informació per a la gent que vulgui conèixer millor el ioga?
–Tots els que vulguin conèixer el ioga poden anar-ho als nostres centres i deixar-se aconsellar pels professionals i professors. A l’esdeveniment hi haurà molts voluntaris que ajudaran a la gent amb les postures, donaran informació, etcètera. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT