PUBLICITAT

JOSEP AMETLLER

JOSEP AMETLLER: «El secret és no perdre mai els nostres valors»

Josep Ametller
Josep Ametller
La família Ametller es dedica al cultiu de la terra des de la primera meitat del segle XIX, quan l’agricultor Joan Ametller Fortuny es va establir al Penedès. Vuit generacions després, l’any 2011, els germans Jordi i Josep Ametller van decidir comercialitzar directament els seus productes amb comerços propis, i el 2005 van obrir una nova línia de negoci amb els productes elaborats mitjançant el Taller Gastronòmic Central. Pyrénées incorpora la línia de fruites i verdures Casaametller. PER/ Iván Moure
 
–Què diferencia Casaametller?
–Fa 15 anys vam fer el salt de producció a comercialització, i va començar la nova era de l’empresa. Vam anar incorporant noves categories als productes per oferir el màxim a la clientela amb un denominador comú: productes frescos. Hem creat una planta d’elaborats per fer cremes de verdures, productes làctics, amanides… Casaametller ofereix productes frescos, singulars, amb la qualitat com a diferencial. No utilitzem colorants.
 
–A més de Pyrénées, on els podem trobar?
–Ara tenim 85 botigues per tot Catalunya, i 1.500 hectàrees de producció per tot el Mediterrani. Produïm tot l’any, i el producte en funció de l’època que sigui. 
 
–Vostès han rebut distincions.
–Hem fet una aposta per la diferenciació a la botiga i n’hem obtingut reconeixements. La fira d’alimentacio més gran d’Europa ens ha atorgat el premi a la millor innovació en productes làctics amb el ioligurt, fet de iogurt i oli, al qual eliminem el greix animal i n’hi posem de vegetal.  És més cremós i saludable. El podeu trobar al nostre espai a Pyrénées. Volem produir productes que puguin ser comercialitzats més enllà de les nostres botigues.
 
–I què trobarem a Pyrénées?
–A Pyrénées es podrà respirar la nostra essència: l’espai Ametller Origen, la nostra marca. La clientela hi trobarà fruites i verdures, gaspatxos, cremes de verdures, iogurts, amanides… Cada dia tindrem productes frescos, excepte el cap de setmana perquè la duana està tancada.
 
–I fan un taller de sucs i batuts.
–Sí, demà, 5 de juliol, organitzem un taller per parlar dels sucs i batuts més adequats per a cada esport. A més, crearem un espai per oferir sucs i batuts de fruites i/o verdures al moment.
 
–Quin és el seu secret?
–La clau, a més de la constància i la feina, és no perdre mai els nostres valors. Lluitem sempre per tenir la màxima qualitat. I cada client és important, ho és tot. Jo sé que és tenir només un client, quan estàvem a la parada del mercat, i s’ha de cuidar, tenir content, donar-li el millor amb la màxima professionalitat. Crec que tenim una connexió amb la nostra clientela. 
 
–Tenen nous projectes?
–Volem recuperar el sabor d’abans del tomàquet. Hem fet una petita plantació al Maresme per replicar el tomàquet que menjava de nen i que ens donava la veïna. Per això el projecte es diu Maria Dolors. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT