PUBLICITAT

MERITXELL MARTÍ FARMACÈUTICA BLOCAIRE

MERITXELL MARTÍ: «Dormir, menjar bé, fer exercici i ser feliç: és la clau»

La farmacèutica Meritxell Martí.
La farmacèutica Meritxell Martí.
Meritxell Martí és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Navarra, formada en cosmètica, dermofarmàcia, teràpies afins i formulació magistral. Tot just després d’acabar la carrera va obrir la Farmàcia Meritxell, que encara dirigeix. L’any 1998 va crear la primera pàgina web d’una farmàcia centrada  en temes de salut i bellesa. Des de l’any 2011, és una de les blocaires destacades de la revista en línia Hola.com. El seu bloc, anomenat El blog de Meritxell, és un dels més exitosos. Martí ha recopilat els seus millors consells i els ha recopilat en el llibre Vivir sano, sentirse bien (Actitud de comunicación/JdeJ Editores), de la col·lecció Tu vida en positivo, que ja ha esgotat tres edicions. / Per ESTHER JOVER MARTIN
 

–A més de farmacèutica, blocaire d’èxit.
–Sí, tinc un bloc a Hola.com i la veritat és que té moltes visites cada mes i té molts seguidors. L’any passat va ser el bloc més visitat d’Espanya en salut i bellesa.

–Des de quan té el bloc?
–Des del 2011. De fet ja tenia el bloc de la farmàcia, però quan entres en una plataforma com Hola.com, la repercussió és molt gran. Quan vaig començar estava entre tots els blocs que tenen, que són molts, però a mesura que vaig anar rebent visites em van anar pujant i em van posicionar entre els Top Bloggers fins que, fa un any, em van proposar publicar un llibre. De les entrades del bloc he triat els que més interessen a la gent, i en estar a la farmàcia també sé què preocupa. Vaig anar redactant capítols solts i els he lligat en quatre apartats.

–El primer apartat tracta sobre dormir bé i el cansament.
–Parlo de la importància de dormir, i insisteixo en la melatonina, que fa molts anys que venem però que encara no es coneix prou, hi ha dubtes. En el llibre menciono productes naturals perquè en sóc molt fan, i si hi ha gent que pren molts medicaments i hi ha una planta o remei natural que la pot ajudar li recomanem.

–Perdoni, què és la melatonina?
–Una hormona que segrega la glàndula pineal. Els nadons en tenen molta i, per això, dormen tan bé. A mesura que ens fem grans en segregues menys i la qualitat del son és menor.

–Segon bloc.
–Tracta del sistema digestiu. Primer parlo del que preocupa tothom: el pes, aprimar, drenar, etcètera, No suggereixo una dieta, sinó les eines que tenim que ens ajuden, què absorbeix el greix i el sucre, com funciona el nostra organisme. Explico les dietes, no per aprimar, sinó les que ens ajuden a estar sans, les convenients per adolescents i infants, què és la dieta alcalina, la macrobiòtica, la hiperproteïca... I quins són els problemes digestius més freqüents, com l’estrenyiment, les digestions pesades, el reflux...

–Es diu que el sistema digestiu és el nostre segon cervell.
–I tant! Per estar sans, a la nostra vida hi ha uns pilars: descansar i dormir, que és imprescindible perquè el cos es regeneri; menjar bé, una dieta equilibrada és fonamental; l’exercici físic, i ser feliç i estar content.

–La tercera part és l’envelliment.
–Explico els processos d’envelliment, què són els radicals lliures, els antioxidants... Entendre perquè ens envellim i què ens passa. Dins d’aquest apartat també explico què és el colagen, com i quan s’ha de prendre, quines dosis, d’on s’extreu, quin tipus d’ha de prendre. El dolor de genolls, l’artrosi, la degeneració articular, el mal l’esquena... I què hi podem fer. Finalment, parlo de l’omega-3, que pren molta gent sense saber quin és l’adequati els tipus que hi ha.

–I l’últim bloc del llibre està dedicat a la pell.
–Hi ha la pell amb problemes: rosàcia, acneica, atòpica... La solució és mèdica, però aconsello com cuidar-la. També parlo de la pell en general, com tenir-la maca i hidratada, i un capítol específic per a la pell masculina. Els homes s’afaiten, i la testosterona i els aporta més greix a la pell, per tant, se l’han de cuidar diferent que les dones.

–La pell reflecteix com estem per dins?
–Clarament! El sistema digestiu reflecteix moltíssim la pell. La rosàcia, per exemple, és molt més agressiva quan pateixes de digestions pesades. Una persona que s’hidrata poc tindrà molts més problemes d’al·lèrgies. I una persona que dorm poc tindrà la pell més mat, o que fuma! L’organisme és un tot, i pots menjar molt sa però si dorms tres hores estaràs malament, perquè tan important és una cosa com l’altra.

–És una conjunció de tot.
–Exacte. Al final del llibre aconsello plantes i remeis naturals, i al final del llibre estan tots indexats. Per exemple, si tens a casa cúrcuma, mires què és i per a que et serveix.

–És el seu primer llibre?
–Sí! [riu] He tingut molta feina! Ha estat molt agradable de fer però laboriós. Penso que ha quedat molt bé i que és molt fàcil de llegir, perquè pots anar al capítol que t’interessa. Segueixo els temes del bloc, però n’hi ha molts més. Les entrades del bloc són extenses, però en els capítols aprofundeixo més.

–Fa gairebé 25 anys que va obrir la Farmàcia Meritxell.
–La vaig obrir l’any 1990, tot just després d’acabar la carrera. Va ser molt ràpid! La meva pàgina web va ser la primera d’Andorra d’una farmàcia, i ha anat evolucionant, d’informativa a botiga en línia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT