PUBLICITAT

MIREIA FONT Regidora de treball fronterer a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell

MIREIA FONT: «Els dubtes dels fronterers són sobre la fiscalitat i les autoritzacions de treball»

La regidora Mireia Font.
La regidora Mireia Font.
Mireia Font és tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció de la Seu d’Urgell, amb responsabilitat sobre les regidories d’Empresa i ocupació, Turisme, Promoció econòmica, Treball fronterer i Cultura. / Per E. J. M.

–La regidoria de treball fronterer és de nova creació.
–Sí, fa un any que es va crear perquè el col·lectiu de fronterers és molt important a la Seu i ens permet dur a terme diverses accions amb el Govern d’Andorra. Estem començant, i la idea és anar fent cada dia més coses.

–Quants fronterers hi ha a la Seu?
–Les últimes dades que tenim són de 1.400 fronterers, aproximadament. De la Seu i rodalies.

–Amb quins ministeris té contacte?
–Sobretot el d’Interior, pel treball fronterer, i amb Afers Exteriors.

–Quines demandes li fa el col·lectiu de fronterers?
–Les principals preocupacions que m’han arribat són sobre la fiscalitat (declaració de la renda) i les autoritzacions de treball fronterer. Hi ha molts dubtes, perquè el tema de les quotes no és senzill i la gent va una mica perduda. Una altra demanda que ens han fet és que no és fàcil accedir a les ofertes laborals que es publiquen a Andorra. Per pal·liar-ho vam organitzar un workshop empresarial i van venir a la Seu els caps de recursos humans de les empreses andorranes més grans, en període de quota oberta, que van entrevistar sol·licitants de feina de la Seu i es van tancar alguns contractes. Algunes empreses andorranes també pengen les seves ofertes de treball a la nostra pàgina web de borsa de treball, www.bicat.cat.

–Trobar feina és la principal preocupació, poder accedir a les ofertes andorranes.
–Estem parlant amb el Servei d’Immigració perquè vingui a fer una formació a tècnics d’aquí, de l’Ajuntament, Consell Comarcal, Oficina Jove, Oficina de Treball de la Generalitat, i així puguem oferir informació als fronterers. Per exemple, ara s’acaba d’obrir la quota per a fronterers, i no saben com tramitar-la. Formarem els nostres tècnics perquè els fronterers no s’hagin de desplaçar forçosament a Andorra per resoldre dubtes. Els tècnics d’aquí també tindran la documentació d’Immigració per tramitar els permisos de treball.

–I hi haurà una oficina específica?
–No, és inviable. Els tècnics estaran formats per atendre la gent i, si cal, demanarem als tècnics d’Immigració que baixin puntualment.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT