PUBLICITAT

VIRGINIA YÁÑEZ MÚSIC

VIRGINIA YÁÑEZ: «La interacció amb el públic és la meitat del concert»

Marc Milian i Virgina Yáñez en una actuació de Vibrand en Clau de Soul.
Marc Milian i Virgina Yáñez en una actuació de Vibrand en Clau de Soul.
Juntament amb Marc Milian, Virginia Yáñez forma el duet Vibrand en Clau de Soul, un projecte musical amb poc més d’un any de vida que compaginen amb The Velvet Blues Band, el grup que integren amb Pablo Villar, Guillermo Stringa i Dante Falótico. / Per ESTHER JOVER MARTIN

–D’on surt Vibrand en Clau de Soul?
–Primer va néixer com a duet, després es va afegir uns mesos un saxofonista, tot i que ara tornem a ser duo. Sobretot toquem soul, encara que també fem música més moderna, com Adele. Per a nosaltres treballar és molt fàcil perquè també som parella, i és fàcil anar a una mateixa velocitat, coordinar assajos, triar cançons... El Marc és el baixista i sonorista i ara s’atreveix amb els cors. Ens agrada soul, funky, jazz, bossa... Ens agrada la varietat, dins de la mateixa línia musical, i al públic també.

–En Marc és el baixista. I vostè?
–Veu i teclats.

–Quant de temps fa que funciona el duet Vibrand?
–Des de l’estiu del 2014, i l’any passat vam aconseguir llocs en què ens han contractat més d’una vegada o per fer temporada d’hivern, i això ens ha donat continuïtat i ens ha permès agafar experiència. A mi el que més em costa és parlar amb el públic.

–Presentar els temes, interactuar?
–Sí, la gent vol connexió, que és gairebé la meitat del concert, la interacció amb el públic és bàsica, a més de l’execució de la cançó. Aquest hivern hem tingut l’handicap de tocar en hotels amb clientela francesa i anglesa, i m’he hagut d’espavilar! Molta gent ens diu que el contacte és molt important, i faig sortir la gent a cantar.

–A més d’hotels i pubs, també han tocat al carrer, en accions programades al centre històric d’Andorra la Vella.
–Esperem que aquest estiu es torni a animar! Ens van contractar a través de Turecav, del Comú d’Andorra la Vella. El que segur que es farà és el Jambo Street, però hi participarem amb The Velvet Blues Band. I amb el duet actuarem a l’estiu, cada dissabte a l’Aqualoung d’Anyós Park. Aquesta setmana acabem la temporada d’hivern i ja busquem nous llocs per tocar per als pròxims mesos. Cada vegada s’aprecia més la música en directe.

–A Andorra hi ha molts músics. Hi ha sortida per a tots?
–Sí, hi ha molta més competència, però sana, i molts locals s’estan apuntant a programar molts directes. Per exemple, el Chesterfield, The Camden, La Fada, la Birreria... Esperem que n’hi hagi més, mai n’hi ha prou.

–A més de Vibrand en Clau de Soul i The Velvet Blues Band, tenen algun altre projecte musical?
–No, no, dos ja són difícils de portar, però el treball que fas per un et serveix per l’altre. A Vibrand m’he hagut de treure molta vergonya perquè no tinc tota la colla. El treball, estar actiu, sempre és positiu, et permet avançar. De moment estem amb aquests dos projectes, però a Vibrand volem sumar una bateria. Al duet toquem el baix i els teclats, i portem acompanyament musical en màquina (vent i bateria), però volem un bateria en persona!

–Fan versions o temes propis?
–De moment fem versions, però tenim idees. També m’havien proposat de fer soul en castellà. A l’estiu anirem provant. Però aquest any aprofitarem l’estiu amb The Velvet, ja que feia anys que no coincidíem tots.

–Quins són els pròxims concerts de Vibrand en Clau de Soul?
–L’últim de la temporada serà aquest dissabte! A l’Sport Club, a Anyós.

–I The Velvet Blues Band?
–Toquem demà, també l’últim de temporada, a l’Hotel Ski Plaza Canillo. Ens ha anat molt bé, hem pogut tocar sempre blues.

–La banda compleix cinc anys.
–Sí, sí, cinc anys suportant-nos!

–Com ho celebraran?
–Estem preparant algunes sorpreses! Serà una gran festa a The Camden. Serà una manera d’agrair al públic i de celebrar que hem arribat fins aquí, perquè no ha estat fàcil.

–Per què no?
–Per la manca de continuïtat, de trobar-nos tots els membres de la banda i preparar nou repertori.

–Requereix molta constància.
–Sí, i vull agrair-ho al Marc que és un súper baixista i millor persona, mai ha perdut la fe ni la paciència, als nois de la Velvet que són un grans amics, a més de grans músics, a la gent com tu que segueix el moviment musical al país i ens dóna un suport que és vital per a tots nosaltres!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT