PUBLICITAT

BALTASAR REI D'ORIENT

BALTASAR: «Coneixem tots els nens i nenes i sabem si s’han portat bé»

El rei Baltasar saluda ahir, durant la cavalcada pel centre urbà d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
El rei Baltasar saluda ahir, durant la cavalcada pel centre urbà d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
Melcior, Gaspar i Baltasar han repartit aquesta nit els regals per totes les llars. Després de moltes hores d’il·lusió i de nervis, la canalla ha obert aquest matí els obsequis entregats pels Reis d’Orient. Hem parlat amb un dels tres savis, Baltasar. / Per ESTHER JOVER MARTIN

–Com han passat la nit?
–Molt bé! Sempre acabem esgotats perquè hem de visitar milers de llars i esperar que la canalla estigui ben adormida, anem molt carregats, però a cada casa ens deixen alguna cosa per picar i beure. Estem ben tips!

–Com s’ho fan per arribar a tot arreu i no deixar-se cap casa?
–Perquè som mags! Els Reis d’Orient som tres savis que portem obsequis, però tenim uns poders màgics que ens permeten aturar el temps per poder visitar totes les llars, una per una. A més, tenim el poder de multiplicar-nos i de ser a tot arreu alhora.

–I no tenen ajudants?
–Sí, sí, també, sinó en tinguéssim no donaríem a l’abast!

–I els camells? Ja no els porten?
–La veritat és que els camells ho passen malament amb tant de fred i per venir a Andorra els deixem a casa. A més, ens agrada innovar en mitjans de transport, i les carrosses que ens prepareu ens agraden molt!

–Vostès llegeixen totes les cartes?
–Bé, com dèiem abans, tenim molts ajudants que preparen els paquets i ens diuen on hem de portar cada cosa. De totes maneres, nosaltres coneixem tots els nens i totes les nenes, i sabem si s’han portat bé durant l’any.

–I si no s’han portat bé?
–Mmm... Una mica de carbó, per advertir-los! Però som molt tous i sempre cau algun regal.

–Porten tot el que la canalla escriu a les cartes?
–No sempre. De vegades, els infants demanen massa coses i tot no pot ser. Els regals s’han de repartir entre tots. A més, no sempre trobem el que volen perquè algunes joguines s’acaben a les botigues. I si algun nen o nena ha badat i no ha escrit la carta, improvisem.

–I on porten tants regals?
–Els ajudants ens preparen els paquets per a cada casa, i com que som màgics, els podem guardar dins de les nostres butxaques. Però no podem explicar tots els nostres secrets!

–I la resta de l’any, què fan?
–Doncs tenim molta feina preparant el dia de Reis de l’any següent: preparar els recorreguts, contractar ajudants, organitzar el dispositiu... I, sobretot, fem un seguiment a tota la canalla, per assegurar-nos que es porten bé, fan cas als pares i mares, estudien i juguen molt!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT