PUBLICITAT

JOAN VERDÚ Esquiador de l’equip masculí d’alpí de la FAE

JOAN VERDÚ: «Podem repetir, i fins i tot millorar, els 6,40 punts de Panorama»

Joan Verdú, al podi de Panorama.
Joan Verdú, al podi de Panorama.
Per IVÁN MOURE

Joan Verdú (23/5/1995) era una de les cares més buscades per la premsa en l’esmorzar de germanor de la FAE, fruit dels 6,40 punts FIS que va aconseguir el dimarts de la setmana passada en un gegant de la Copa Nor-AM que li va valer la victòria. És la puntuació més baixa obtinguda mai per un andorrà.

–Des d’ara, recordarà per sempre Canadà i l’estació de Panorama. Veia venir un resultat com aquest?
–El gegant era el que menys havia entrenat i em vaig dir: «A donar el màxim i a veure que surt». Sabia que podia top10 però guanyar era un altre nivell, no ho esperava. Això et deixa súper content, és el resultat al treball de tota la temporada, dels corredors i de tot l’staff.

–Veia venir un temps tan baix durant la cursa?
–Em notava molt, molt bé baixant. De fet quan vaig creuar la línia de meta, no sortien els temps fins que no passava una estona i en arribar a baix i haver-me notat tan bé ja em van venir els nervis. Però quan vaig veure el temps ja va ser la llet.

–Això canviarà la planificació?
–No variarem res del programa. El màxim objectiu continuaran sent els Mundials juniors, la fita més important per mi aquesta temporada. Competiré en totes les disciplines. No vull estancar-me  després de Panorama, sinó aprofitar per seguir progressant i fer resultats com aquest amb més assiduïtat o fins i tot millorar-los. A Andorra tenim gent capacitada per fer-ho, però cal que ens ho creiem.

–Aquest resultat fa que la FAE sigui més exigent amb vostè?
–No, això no canvia res.Però sí que puc dir-te que a mi em motiva per continuar donant-ho tot. Sé que si segueixo així puc arribar a estar entre els millors de la Copa del Món. La pressió sempre me la poso jo però no m’haig de precipitar, sino seguir treballant.

–Vol centrar-se en una disciplina?
–De moment rendeixo en totes i em trobo còmode. Sí que és cert que ara ha pujat molt el nivell en la Copa del Món i ara cal especialitzar-se, sinó no arribes. Però sóc jove i encara no sé quina es la meva disciplina bona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT