PUBLICITAT

JOAN ALBERT FARRÉ Candidat a cònsol major per Unió Laurediana

JOAN ALBERT FARRÉ : «Tenim un projecte de renovació per revertir la situació actual»

JOAN ALBERT FARRÉ
JOAN ALBERT FARRÉ
Joan Albert Farré té 47 anys i és advocat de professió i empresari. Està casat i té tres fills, d’edats compreses entre els 8 i els 11 anys. Va ser conseller general durant dos legislatures representant a Sant Julià de Lòria, entre el 2001 i el 2009. / Per JOSEP ROMERO
 
–Per què va acceptar ser el candidat d’Unió Laurediana?
–Perquè em sento capaç i tinc ganes de tirar endavant un projecte de progrés per a la parròquia. I també perquè en aquests moments puc aportar solucions que ajudin a Sant Julià.
 
–Quines novetats ofereix el seu programa?
–Oferim un projecte de renovació i progrés per a Sant Julià que ha de servir per revertir la situació actual i fer una parròquia amb una capacitat de prosperitat important. Un projecte que té en compte els diferents eixos que avui en dia hi ha a Sant Julià com Naturlandia, on tenim una proposta concreta per tirar endavant aquest parc i desencallar la situació i es converteixi en un veritable motor no només de la parròquia sinó també del Principat d’Andorra.
 
–I quan hi ha de continuïtat i quan de renovació?
–La continuïtat té relació amb els projectes actuals com el cas de Naturlandia que aporta turisme a Sant Julià però que en pot aportar molt més. Aquest és l’apartat que heretem i en l’àmbit de la renovació volem un nou model de gestió. Es tracta d’un nou plantejament per a Sant Julià, és un programa o una alternativa per sortir del moment en què està travessant el poble. Una alternativa que té molt en compte la vida i la qualitat de vida de les persones... fer de Sant Julià un poble més sostenible i que se senti encara més orgullós de viure i instal·lar-se aquí.
 
–Però en el cas de Naturlandia, el Govern sembla que no veu massa clar el pla de viabilitat que han proposat?
–Em sap greu que ni tan sols havent parlat digui no una altra vegada a Sant Julià i a Naturlandia. El que jo vaig fer és obrir una porta de diàleg que ens la han tancat als morros. No vaig oferir ni reclamar a Govern un rescat del parc, simplement entenem que havien d’entrar nous sectors estratègics. Per tant, quan es parla de noves inversions es parla en termes econòmics. El Govern si s’ha de vincular perquè l’ecoparc no és únicament de Sant Julià si no de tot el país. 
 
–I per què el Govern els ha tancat la porta?
–Si tanca la porta com ho fa, és la seva opció. Però cal preguntar-se a continuació si és un Executiu de tots els territoris o és un Govern d’uns quants.
 
–Un no que també es podria traslladar a la construcció del nou vial pendent?
–Aquí qui té la paella pel mànec és l’executiu perquè dirigeix la inversió de l’estat. Únicament el que podem fer és seguir reclamant amb insistència que es tiri endavant el vial. Ens podem comprometre a continuar reclamant l’execució de la infraestructura tenint en compte a més que la nostra opció política també és, en aquests moments, alternativa de govern de l’estat. Liberals d’Andorra entenem que hi ha una altra manera de fer les coses perquè ha d’entrar un altre tarannà a la política nacional d’aquest país per revertir la situació econòmica actual. I, per tant, dintre d’aquest projecte, que no és  únicament local sinó també nacional, els ciutadans de Sant Julià tenen l’esperança d’un nou govern que vegi altres prioritats nacionals i no com l’actual de DA que sembla porta ulleres de miop. 
 
–Quines són les mesures de caràcter social que hi proposen?
–La nostra candidatura està molt vinculada a Sant Julià i vol atendre de molt aprop les necessitats dels ciutadans. Volem seguir potenciant totes les polítiques socials que s’estan duent a terme i obrir finestres perquè els ciutadans puguin connectar d’una manera més directa amb l’administració, sentint-se més representats... Fer una política més participativa, més transparent i més oberta dintre del marc d’una gestió responsable amb els recursos existents i que col·labori en el desenvolupament d’una economia productiva. 
 
–Fins a quin punt els hi pot passar factura l’afer de les targetes de crèdit?
–Les targetes de crèdit és un tema personal i les persones són les de la nova candidatura i,per tant, un projecte per a Sant Julià amb un equip renovat amb il·lussions de portar a terme un projecte que no té que veure amb coses personals que puguin haver o no puguin haver. En tot cas ja es veurà. El nostre objectiu no és aquest sinó realitzar projectes. 
 
–Per tant, donen per tancat l’assumpte?
–Jo encapçalo un equip renovat per a Sant Julià amb ganes de fer coses. Desconec tot el que ha pogut haver en el passat per bé o malament. Jo miro cap al futur. 
 
–Com valora la gestió feta per Montserrat Gil i Manel Torrentallé?
–Han fet una gestió comunal el màxim de bé que han pogut tenint en compte que han passat moments de crisi econòmica molt profunda i també amb una retallada important per part del Govern de les transferències al Comú. Cal dir també que amb l’executiu no han trobat la sensibilitat que esperàvem d’un govern afí.  Aquest és el seu panorama, el nostre és diferent, d’il·lussió, de plantejar les coses d’una altra manera mirant cap al futur i resoldre els problemes de Sant Julià, entre ells, que s’adjudiqui el vial que encara està pendent. És una situació injusta.
 
-Per què és injusta?
–Trobo que és molt injust perquè si hi ha diners per fer grans edificis, infraestructures, rotondes i inversions en turisme, no s’entenc perquè no hi ha hagut diners per desenvolupar un vial bàsic pel país. És incomprensible ja que és un tema de prioritats, i el vial és una prioritat nacional. Veig que les prioritats d’aquest Executiu no estan a Sant Julià sinó a altra lloc. Està clar que aquí a Sant Julià estem travessant el desert  i jo entenc que un govern d’Andorra ha de ser plural i ha de tenir en compte tots els territoris que representa. Un Govern de totes les parròquies i en aquesta en concret no hi han evidències clares que demostrin la seva sensibilitat. I això és un problema.  
 
–Expliqui algunes raons per les quals creu que ha de ser el nou cònsol de Sant Julià de Lòria?
–Aconseguir que el ciutadà lauredià se senti representat, que tingui clar que sortirem d’aquesta situació, que revertirem el projecte de Naturlandia, que aportarem una gestió responsable al comú i que Sant Julià esdevindrà un motor econòmic no solament de la parròquia sinó del país. Tot això per tenir una projecció de futur, de qualitat de vida i de benestar social pels ciutadans de Sant Julià. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT