PUBLICITAT

LOURDES RICH PRESIDENTA DE L'APAE

LOURDES RICH: «La canalla s’il·lusiona a la Festa culinària»

Lourdes Rich, presidenta de l'APAE.
Lourdes Rich, presidenta de l'APAE.
Lourdes Rich és secretària dels cònsols d’Encamp des de fa més de 30 anys, però des de l’any 2012 també és la presidenta de l’APAE (Associació pro-agermanament d’Encamp). L’entitat celebra dissabte la 23a edició de la Festa culinària, amb l’estofat com a plat protagonista. Les postres també s’accepten. La trobada gastronòmica tindrà lloc al Complex esportiu i sociocultural d’Encamp a partir de les vuit del vespre.
Els sis premis per als millors plats dels adults són un televisor, una tauleta, un mòbil, un robot de cuina, entrades per al Complex i un lot de productes Nectum. Enguany debuten els infants en una categoria especial, que poden guanyar una bicicleta, un patinet, una tauleta, un mòbil i abonaments anuals per al Complex. / Per ESTHER JOVER MARTIN

–En què consisteix la Festa?
–Fa 23 anys que la fem! Tot va començar fa anys, quan els socis de l’APAE es reunien per Nadal i muntaven àpats, i tothom portava alguna cosa per menjar que es repartia entre tots. Però la festa ha anat creixent cada vegada més, i s’hi ha afegit un quinto i s’han anat renovant els premis.

–Quines novetats incorporen?
–Hem afegit la categoria infantil al concurs perquè ens hem adonat que sempre col·laboren a la Festa culinària i s’il·lusionen més que els grans, i els hem preparat un premi per a ells, per a edats entre 5 i 12 anys, que cuinaran pizzes, com ells vulguin. Les cinc millors pizzes tindran premi.

–La gent porta els plats preparats?
–Sí, el plat d’aquest any és l’estofat, i han de portar estofats de qualsevol tipus, de porc, de vedella, de pollastre, de conill, de peix... Com que ho fem al Complex esportiu i sociocultural d’Encamp hi ha una cuina per si cal escalfar-ho al forn. El jurat són els cuiners del Rebost del Padrí, Pep Escolà i Christian Zanchetta, que fa tres anys que col·laboren amb nosaltres. La gent es prepara molt bé el plat. I la canalla està molt animada per participar en el certamen!

–Només hi poden participar els veïns d’Encamp?
–No, és clar que s’hi pot apuntar més gent. La Festa culinària es va iniciar entre els socis de l’APAE però pot venir més gent. Molta gent s’ha fet sòcia a partir de la festa.

–A més de cuinar, què faran a la 23a Festa Culinària?
–Per acabar, un quinto. I la festa estarà amenitzada per la secció juvenil de l’Esbart sant Romà.

–Per a la gent que no és d’Encamp, expliqui què és l’APAE.
–L’APAE és una associació pro-agermanament que es cuida dels agermanaments que té Encamp amb d’altres poblacions: amb Rouillac (França), des de fa 47 anys; amb Mojácar (Espanya), des de fa 22 anys, i amb l’Alguer (Sardenya, Itàlia), des de fa 12 anys.

–I quines activitats es fan?
–Dues o tres vegades l’any visitem les ciutats i la canalla participa en intercanvis culturals, escolars i esportius, i també ho fa la gent gran.

–Quants socis té l’APAE?
–Ja som uns 180.

–I des de quan vostè és presidenta de l’associació?
–Des de l’any 2012. Ja n’era sòcia i m’ho van oferir. De fet m’agrada molt, la veritat. Jo ho aconsello a tothom, i que quan haguem de canviar de mandat es presenti gent. No s’han de perdre els agermanaments, és una riquesa molt maca! En els intercanvis es pot practicar llengües: francès, castellà, alguerès i italià. És una riquesa per als nostres infants. I també per als que vénen aquí.

–Estan preparant algun altre agermanament?
–Amb una població pròxima a València, però serà per al pròxim mandat, encara no ho puc dir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT