PUBLICITAT

ENRIC BALASTEGUI Enginyer

ENRIC BALASTEGUI: «Canviaria un gran nombre de polítics professionals»

Enric Balastegui a Augsburg 2015.
Enric Balastegui a Augsburg 2015.
Nascut a la Seu d’Urgell l’any 1971, va començar de molt petit a practicar diversos esports en diferents clubs: bàsquet al Sedis bàsquet, futbol al FC la Seu, esquí al Cefuc i finalment el piragüisme al Sedis kayak (actualment el Cadí Canoë kayak). Va ser a aquest darrer esport al que hi va dedicar més temps, no només en la seva pràctica sinó també en la seva formació. D’aquesta manera es va anar treien títols fins arribar a ser entrenador nacional. També va fer el curs de guia de rius i el d’àrbitre auxiliar, nacional i finalment internacional. Desprès dels estudis a la Seu se’n va anar a Barcelona on va estudiar enginyeria tècnica d’obres públiques. A Andorra va treballar un estiu, sota les directrius del Didier Aleix, en els casals d’estiu ensenyant als petits, jocs amb la piragua dins de la piscina i al riu. Des del 1997 treballa en el sector de la construcció. L’any 2007 va ser escollit president del Club Cadí canoë kayak, càrrec que ostenta en l’actualitat. / Per JOSEP ROMERO

–Quina és la seva afició preferida?
–Llegir i passejar.

–Què li agrada més d’Andorra?
–M’agrada el record de prendre’m un moscatell al bar en l’intermedi dels actes en l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino quan hi anava a algun espectacle musical.

–I el què menys?
–Les cues de trànsit per entrar o sortir.

–Quin és el seu racó preferit del país?
–Una butaca al Centre de Congressos escoltant un conferenciant de la Universitat d’Estiu d’Andorra.

–Acostuma a reciclar?
–Sí, el lloc on estic vivint està preparat per reciclar.

–Està d’acord amb pagar l’IRPF?
–Si hi ha sector públic sembla coherent haver de participar-hi, i aquesta és una forma.

–Algun cop ha pensat en marxar a treballar a l’estranger?
–Ja ho he fet durant un temps, sense massa temps per pensar-ho.

–Comprar a Andorra és barat?
–Jo diria que no és cap ganga, potser sí que hi ha coses més barates que en altres llocs però en els casos amb servei post-venda no t’acabes de decidir.

–Li interessa la política?
–Vivim en la política en tant que afecta directament a les nostres vides... sí que m’interessa... trobo sorprenent tot el que passa i es pot veure actualment.

–Què canviaria de la política?
–A un número indeterminat de polítics professionals, però fonamentalment als que esperen i apliquen únicament la recepta com a justificant i atenuant de les seves decisions; als que no se la juguen per intentar viure en un món millor i als que no renuncien ni als privilegis ni als càrrecs passi el que passi.

–Se sent inquiet sense el mòbil?
–Intento utilitzar-lo com a medi, però hi ha una tendència a fer-lo servir com a finalitat.

–Quin és el seu programa de TV favorit?
–Els que fa el Ramon Colom com Millenium o Singulars del Jaume Barberà.

–Té por a la mort?
–Si ens referim a la mort com a fi del procés biològic hi reflexiono sempre que apareix en forma d’enterrament o de notícia d’algú que ha mort. Més que por el que li tinc és respecte.

–Creu que després hi ha alguna cosa més?
–Després la vida continua, hi ha un canvi d’estat de la matèria i moltes teories com la de la transmigració, que és curiosa i entretinguda.

–Practica algun esport?
–De tant en tant, els que havia practicat de petit.

–Intenta estalviar?
–Si pogués, ho faria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT