PUBLICITAT

JOAN RIBÓ TRANSPORTISTA

JOAN RIBÓ: «En aquesta vida estem de pas per aprendre coses»

Joan Ribó.
Joan Ribó.
Joan Ribó va néixer l’any 1965. Els seus orígens professionals  tenen molt a veure amb el món de la pagesia. Ara és camioner de repartiment de gasoil a domicili. Al 1993 va crear el Grup de Diables de l’Alt Urgell. És també molt aficionat a la música i toca la flauta travessera i la gralla. A més, en fa teràpies energètiques com Sanergia, Sanació Energètica, Registres Akasigs i Reiki. 
 
–Quina és la seva afició preferida?
–La meva afició en aquests moments és cantar,  sóc baríton baix i el meu estil de cant és clàssic, faig algun concert i també casaments. Per cert que en vaig fer un concert el 5 de juliol passat a la sala Sant Domènec de la Seu titulat Pinzellades d’Amor. I, com no, l’altra gran afició que tinc és fer teràpies energètiques.
 
–Què li agrada més d’Andorra?
–M’agraden les muntanyes, els seus pobles, que tenen un encant especial, les seves esglésies romàniques i les pistes d’esquí.
 
–I el que menys?
–Jo no diria ni millor ni pitjor però sobretot les aglomeracions de gent amb dies festius, podria ser la cosa que menys m’agrada
 
–Quin és el seu racó preferit del país?
–No sabria quin triar però em decanto per tots el seus pobles, les esglésies i el Santuari de Meritxell.
 
–Acostuma a reciclar?
–Si que reciclo. Crec que hem de fer un planeta més saludable. Quan t’has acostumat a fer-ho veus que no és tan difícil i al mateix  temps ajudem al medi ambient.
 
–Està d’acord amb pagar l’IRPF?
–Hem de ser sincers, a ningú li agrada pagar però crec que s’ha de fer pel fet que amb els impostos que es recapten el govern pot fer inversions al país.
 
–Algun cop ha pensat en marxar a treballar a l’estranger?
–En principi no però si existís l’oportunitat perquè no?, tot es pot valorar i pensar amb els pros i els contres.
 
–Comprar a Andorra és barat?
–Hi ha de tot, coses que estan més bé de preu i d’altres que no.
 
–Li interessa la política?
–No m’interessa gaire.
 
–Què canviaria de la política?
–La política hauria de ser més transparent, són gent que han de treballar pel poble i a vegades treballen més pels seus interessos. S’han de respectar més amb les altres formacions polítiques i escoltar més al poble.
 
–Se sent inquiet sense el mòbil?
–Al segle que estem el mòbil és una eina necessària que et pot treure d’algun problema. Tot i així si algun dia no tinc el mòbil també estic tranquil... el porto més per un tema de feina.
 
–Quin és el programa de TV favorit?
–És un aparell que miro poc però sobretot m’agraden els documentals d’animals i paisatges. També els programes de viatges que fan per tot el món i alguna pel·lícula de tant en tant.
 
–Té por a la mort?
–No tinc por a la mort i l’hem d’acceptar tal com ve, es tracta d’un procés natural que tots sabem que existeix però que costa d’acceptar... tothom sap que ens hem de morir algun dia... estem en aquesta vida de pas per aprendre coses.
 
–Creu que després hi ha alguna cosa?
–Sí ho crec. Quan treballes amb teràpies energètiques saps que hi ha una força difícil d’explicar, s’ha descobert que amb la física quàntica tot té una relació, i que després de la mort hi ha alguna cosa més.
 
–Practica algun esport?
–No tinc massa temps però intento caminar cada dia una hora.
 
–Intenta estalviar?
–Ho intento però estem en uns moments difícils pel tema de la crisi i, per tant, fem el que podem. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT