PUBLICITAT

YOUNES RAGUIG

YOUNES RAGUIG: «És màgic compartir un bon moment amb gent»

Auditor i assessor financer de professió, Younes Raguig és, també, viatger de mena. I comparteix la seva afició amb en Xesko, amb qui ara mateix es troba en ruta per territoris asiàtics, tot i acomplint un somni conjunt d’infància que narren a la fanpage ‘2 Andorranos en Asia’, mitjançant Facebook, on tenen prop de 900 seguidors. Format en Ciències Empresarials per la Pompeu Fabra i en Administració i Direcció d’Empresa per la Universitat Oberta de Catalunya, ha aprofitat l’estiu a l’Àsia, just abans d’emprendre una nou curs acadèmic tot realitzant un màster en Direcció Financera.
 
–Quan i per què va decidir marxar a l’Àsia?
–Tot va començar fa 3 anys, quan jo i el Xesco vàrem decidir viatjar al Japó. Des de petits compartíem el somni de viatjar a aquest país. Sempre ens hem sentit atrets per la seva cultura, filosofia, llengua, historia, etc. Però també per la cultura asiàtica en general. I va ser quan per fi, en tenir feina fixa i un sou, vam comprar els vols per anar al Japó. 
 
–Què hi ha descobert, què li ha aportat?
–El que he descobert fins ara és que viatjar és una droga. Quan comences no pots parar! És massa màgic el descobrir i trobar gent amb els que pots compartir bons moments. S’aprèn molt a valorar el que tenim, saber el que som i com som. 
 
–Per què va optar per fer un seguiment del seu viatge mitjançant una ‘fanpage’ de Facebook?
–Vàrem optar per aquesta idea bàsicament perquè tenim un projecte en ment, que de moment no podem revelar. Existeixen molts blogs i guies de viatge, però faltava una que fos d’Andorra, de fàcil accés i que, a més, fos propera. Compartim imatges de la zona i a més donem alguns consells per a que els futurs viatgers ho tingui més fàcil. Clar que també, quan podem, intentem fer publicacions gracioses per als seguidors.
 
–Quina és la resposta que donen els usuaris a aquesta pàgina?
–De moment és força positiva i sovint tenim missatges privats de gent demanant consells, així que es pot considerar que va per bon camí.
 
–Ja pensa en emprendre un projecte similar a curt termini (o bé de cara a l’estiu vinent)?
–A curt termini intento fer viatges més per Europa perquè no surt a compte marxar a l’altre punta del mon per només ser-hi una setmana. I aquests  viatges, de moment, no els publiquem. I pel que fa a llarg termini, sempre tenim moltes idees però tot depèn del preu dels vols, però ja tenim en ment anar al Vietnam, Laos i a Cambodja.
 
–Què li agrada d’Andorra?
–Les muntanyes, sens dubte.
 
–I el pitjor?
–La mala comunicació. Tenim una posició geogràficament privilegiada i no l’estem aprofitant. Sóc partidari d’invertir el que calgui per fer arribar trens d’Espanya i França. Milloraria el turisme  i facilitaria les importacions i exportacions fins al punt de fer més atractiu el país de cara a la inversió estrangera
 
–Quin és el seu racó preferit del país?
–La Vall del Madriu. Me la sé de memòria, i cada tram em porta bons records de quan estava a campaments i casals esportius.
–Algun cop ha pensat en marxar a treballar a l’estranger?
–Si, sempre. Però les meves prioritats no em deixen, pel moment.
 
–Practica esport? Quin?
–Com addicte a l’esport, he de dir que m’encanta el volei platja i no m’agrada parlar de futbol. Actualment vaig a córrer, natació i una mica de gimnàs. No puc passar més de 3 dies sense fer res. Si no, em poso de molt mala llet.
 
–Quin és el programa de televisió que més li agrada?
–El intermedio, m’agraden les seves crítiques humorístiques i els sarcasmes que utilitzen a l’hora de parlar de política.
PUBLICITAT
PUBLICITAT