PUBLICITAT

LOURDES ESTEVE BIBLIOTECÀRIA

LOURDES ESTEVE: «Cal arromangar-se i picar pedra per fer política»

La bibliotecària Lourdes Esteve.
La bibliotecària Lourdes Esteve.
És la directora de la biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell des de l’any 2007. Treballa en biblioteques des dels 20 anys i aquesta feina és la seva segona passió. La primera és la seva família. Col·labora amb diverses entitats culturals de la ciutat on viu i, alhora, està implicada socialment. També a la Seu treballa des de la biblioteca amb entitats educatives i socials. Actualment està estudiant el Grau en informació i documentació a través de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

–Quina és la seva afició preferida?
–M’agrada molt llegir, evidentment! Però també caminar, de fet vaig a tot arreu a peu dins de la ciutat, i fer senderisme. Fem moltes excursions en família, des de visitar coves, a buscar bolets, pujar fins als naixements dels rius...

–Què li agrada més d’Andorra?
–Andorra té uns paisatges meravellosos, m’agrada la verdor de les muntanyes. On jo vaig nàixer és terra de secà. M’agraden també els contrastos. En pocs quilòmetres quadrats trobem llocs amb molta gent i llocs molt tranquils, grans ciutats i bordes solitàries enmig de la muntanya. Les persones que hi viuen habitualment tenen un caràcter molt obert, estan habituats a tractar amb turistes i sempre són amables i estan disposades a ajudar.

–I el què menys?
–Les aglomeracions de gent m’atabalen moltíssim, prefereixo sempre llocs tranquils. M’agrada més la primavera i la tardor, hi ha menys moviment.

–Quin és el seu racó preferit del país?
–Un clàssic potser, però la Vall d’Incles, encara conserva una puresa alpina i és tan accessible...!!

–Acostuma a reciclar?
–I tant! Sóc de les que no llenço ni un paper si no està escrit per les dues cares! Em preocupa molt el medi ambient, sempre penso en el futur i en com hem de cuidar el món per deixar-lo el millor possible a les properes generacions.

–Algun cop ha pensat en marxar a treballar a l’estranger?
–No m’importaria viure i treballar en un altre país, sempre és enriquidor culturalment parlant. Hi ha factors a tenir en compte, però: la família i el que hem podria aportar professionalment. També l’idioma, no marxaria a la Xina!

–Comprar a Andorra és barat?
–En el cas d’alguns productes relacionats amb les noves tecnologies, sí. També per a roba de marca. Per la resta no hi ha massa diferència. A vegades és més rellevant l’estona del trajecte o que passes comprant que el que et pots estalviar.

–Li  interessa la política?
–La veritat és que sí, la segueixo força, estic implicada en política des de fa molts anys. Crec que hi ha molta feina per fer, hi ha persones vàlides i amb ganes de canviar les coses, cal arromangar-se i picar pedra. Cal canviar les bases de la forma de fer política. Cal treballar per la gent, per la majoria de la gent, no per uns pocs.

–Se sent inquieta sense el mòbil?
–Gens ni mica, és una eina de comunicació, però n’hi ha moltes altres. Prefereixo el cara a cara.

–Què li agrada a la televisió?
–Aquesta pregunta és difícil de respondre, no miro la televisió. Estic segura que hi ha programes interessants però sempre tinc coses millors a fer que engegar la televisió. La veritat és que ni me’n recordo que tinc aquest aparell.

–Té por de la mort?
–Por no, respecte sií No sé si hi ha alguna cosa després, per molt que diguin les diferents religions que coneixem, per tant procuro viure el present i fer sempre el possible per ajudar als eltres.

–Pràctica algun esport, quin?
–Com deia, sobretot m’agrada molt caminar i tot el relacionat amb el senderisme i la muntanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT