PUBLICITAT

Enric Ordóñez Director de Naturlandia

ENRIC ORDÓÑEZ:«Andorra pot ser una petita Suïssa»

Enric Ordóñez, director de Naturlandia
Enric Ordóñez, director de Naturlandia
Entusiasmat pel projecte de reactivar Naturlandia, dirigeix el domini lauredià des de fa més de tres anys i treballa per reconduir la seva viabilitat. Va estudiar ciències econòmiques i empresarials i ha estat vinculat al FC Barcelona en algunes de les seves juntes directives.
 
–L’empresari neix o es fa?
–Jo crec que es fa. La vida et porta per diferents camins, però en el meu cas, la vida em va portar a ser empresari. Sóc empresari i m’he fet així per la meva carrera professional durant tot aquest temps.
 
– Quin format té la seva empresa, Empresa familiar? Autònom? Socis?
–És una empresa de consultoria que compta amb partners de diferents sectors depenent del projecte que faig.  Són tots autònoms i pertanyen a altres empreses externes.
 
– Què el motiva a aixecar-se cada dia del llit?
–Ser feliç i tirar endavant els projectes en els que estic involucrat i que estic gestionant.
 
–Te confiança en el futur?
–Sí, clar, però s’hauria de fer un replantejament de país. Què volem i cap a on va. Andorra ha de saber vendre’s millor i ser conscient que pot ser una petita Suïssa. Es va posicionar molt be als anys 90 com a destí de compres i on es podien fer moltes coses, però ja no ho és.
 
–Creu que deixarà un país millor als seus fills que el que vostè es va trobar?
–No tinc fills, però Andorra serà un país millor. Segur.
 
–Abans de ser empresari, quines feines va fer?
–Uf, vaig fer de tot. Quan estudiava vaig ser professor de tennis, vaig treballar en un supermercat i, al final, vaig acabar muntant una petita empresa de promocions.
 
–Compagina la feina amb alguna afició? Quina?
–M’agrada llegir, anar al cinema, passejar, pensar, descansar... No sóc gaire original en aquest sentit.
 
–Un petit plaer diari?
–Esmorzar. Mai esmorzo el mateix, i aquí està el plaer. Sempre intento assaborir el que em ve de gust. No sóc fixe en res.
 
–Què el pot treure de polleguera a la feina?
–No acostumo a posar-me nerviós a la feina ni enfadar-me.
 
–Crisi econòmica o de valors?
–Vivim en una crisi econòmica que és conseqüència de la crisi de valors. La gent que es mou en el sector econòmic no té valors ni té en compte a les persones.
 
–Té algun empresari conegut com a referència?
–No tinc cap mirall concret ni cap persona, però si defenso un model de gestió com els de Google o Apple. És a dir, una empresa gran amb un model de gestió intuïtiu i basat en l’experiència
 
–Tres valors fonamentals que li demana a un empleat seu?
–Creure en el projecte que treballa Ha de ser conscient que per molt petita que sigui la seva feina, la seva aportació es imprescindible. També valoro que sigui sincer i que no perdi mai els seus valors
.
–Quins son els valors fonamentals de la seva empresa?
–Recollir els trets característics que demano a un empleat meu i sobretot, el valor de les persones.
 
–Les mesures polítiques actuals l’ajuden en la seva activitat?
–Algunes vegades sí i d’altres no. Quan un Govern pren mesures és per afavorir i beneficiar a la majoria i, senzillament, hi ha vegades que no estem en aquesta majoria.
 
–Tres mesures que l’ajudarien?
–Considerar Naturlandia un destí turístic com la resta que hi han al país. Tot i estar en una fase inicial, que tinguéssim més veu a l’hora de definir la política turística d’Andorra, perquè som els agents que tractem amb la gent. També, tot i que depèn més del tema econòmic,  que tinguéssim una mica més d’inversions per poder fer un destí turístic més atractiu..
 
–Quin consell donaria a un jove emprenedor?
–Que faci el que li agradi sense defallir. Sigui el que sigui, muntar una empresa o una floristeria. Es l’única manera de triomfar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT