PUBLICITAT

Noah Albaladejo 'Rider'

NOAH ALBALADEJO: «La meva motivació és la pròpia vida»

Noah Albaladejo recull el premi del B&E Invitational.
Noah Albaladejo recull el premi del B&E Invitational.
Pocs dies enrera va ser el guanyador d’una prova prestigiosa del calendari internacional com és el B&E Invitational. No només es dedica a competir, sinó que mostra les seves millors aptituds també en videos. Les productores saben del que és capaç de fer i el volen en les seves grabacions. A Andorra tindrem l’ocasió de veure’l en acció la setmana vinent. Serà a Grandvalira, en el Total Fight Masters of Freestyle.
 
- L’esportista neix o es fa?
 
- Penso que un bon esportista neix i es fa. Sempre neixes amb unes determinacions que decidiran una mica per quin camí aniràs, com per exemple; el lloc on neixes, la teva constitució, etc. Però també crec que l’ esportista sempre es pot fer, és a dir, voler es poder. 
 
- Qui és el seu ídol d’infantesa?
 
- Des de sempre el meu ídol ha estatLeo Tarrat, un freeskier català amb un pensament molt positiu i lliure que em va guiar i motivar per arribar on estic ara.
 
- I la seva referència en l’actualitat?
 
- Actualment els meus referents en són molts, des de tots els bons freeskiers com Henrik Harlaut, Phil Casabon, ABM o Clayton Vila, passant per cantants com The Notorious Big, Asap Rocky o Bob Marley; i acabant per l’estil dels snowboarders. Em construeixo la meva realitat i la meva forma d’esquiar juntant moltes referències.
 
- Què el motiva a aixecar-se cada dia del llit?
 
- La meva motivació és la pròpia vida, penso que és un miracle i que no hi ha temps per perdre.
 
- Té confiança en el futur?
 
- Tinc molta confiança en el futur i crec que l’esport que practico està en alça, especialment al nostre país, Andorra. Aquest fet em motiva per continuar progressant i poder dedicar-me a treballar en el món del freeski en un futur. 

- Es dedica plenament a l’esport o té altres feines?
 
- M’ he de nodrir diàriament pel meu futur, per aquest motiu, faig altres coses com treballar durant una època de l’any, normalment la d’estiu, i estudiar. Actulment ho faig a distància a la Universitat Oberta de Catalunya. 
 
- A part de dedicar-se al freestyle, té alguna afició? Quina?
 
- La meva principal afició son els esports i en practico molts com el muntanyisme, l’escalada i el surf.
 
- Un petit plaer diari?
 
- La música, principalment reggae i hip hop, però n’escolto de molts tipus diferents. 
 
- Que el pot treure de polleguera en una competició?
 
- Un resultat injust per part d’una mala decisió del jurat, tot i que jutjar el freeski és molt difícil. No m’agradaria guanyar una competició si penso que un altre esquiador s’ho mereix més que jo.
 
- Tres valors fonamentals que li demanaria a un rider?
 
- Creativitat, serenitat i confiança en si mateix. 
 
- Creu que a Andorra la feina dels esportistes té prou reconeixement?
 
- La feina dels esportistes a Andorra té reconeixement però en podria tenir més a nivell de suport de patrocinadors i del país, ja que és un país amb molt de talent degut a la bona situació geogràfica i estat físic de les persones. 
 
- Quin consell donaria a un jove esportista?
 
- Doncs sobretot que gaudeixi amb l’esport que practica perquè és la manera de poder ser molt bo i que li dediqui a diari el màxim temps possible, ja sigui practicant-lo o amb altres fets que millorin les seves pròpies habilitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT