PUBLICITAT

FRANCESC VIAPLANA Candidat d'ERC a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

FRANCESC VIAPLANA: «Hem tingut tres anys d’inactivitat i ara amb les eleccions es pretén fer tot»

Viaplana al passeig Joan Brudieu de la Seu, divendres passat.
Viaplana al passeig Joan Brudieu de la Seu, divendres passat.
Dissabte passat va rebre el bateig com a candidat d’ERC a l’Ajuntament de la Seu de la mà del secretari general d’ERC,Oriol Junqueras, en un acte multitudinari celebrat a la sala Sant Domènec de la Seu. Francesc Viaplana té 33 anys i és un enamorat de la muntanya, ja sigui fent excursions, esquiant, caçant o pescant. Va ser president de la secció local del partit a la Seu i, actualment, és president de la federació regional de l’Alt Pirineu i Aran. 
 
–Francesc Viaplana és un candidat jove i desconegut per a molts ciutadans. Com afronta aquesta propera campanya?
–Amb molta il·lusió i sense cap complex, ja que m’hi presento amb un equip de primera i amb un bon projecte per a la ciutat. Em sembla que la nostra principal característica és que els qui formem part de l’equip, no som ‘polítics de carrera’, som treballadors i treballadores que ens agrada implicar-nos en la Seu. Pel que fa a la campanya, sincerament li he de dir que nosaltres creiem que la feina s’ha de fer abans de la campanya electoral pròpiament dita, per això ja fa més d’un any que ens estem reunint amb diferents col·lectius del municipi per conèixer les inquietuds de tothom i així saber com hi farem front.
 
–ERC va perdre gran part del seu electorat en aquesta legislatura. Actualment té un únic regidor. La formació aspira ara a governar el consistori. Una tasca gens fàcil, no?
–No és una tasca fàcil, però tampoc és fàcil tirar una empresa endavant i nosaltres tenim experiència en deixar-nos les banyes treballant. Ens presentem a les eleccions, com totes les altres forces polítiques, amb l’aspiració de guanyar i encapçalar l’Ajuntament. Ara bé, els qui decidiran el proper govern municipal són els ciutadans de la Seu, i com és lògic, el que volem és que la gent ens vegi com una alternativa plausible i per tant confiï en nosaltres.
 
–Fins a quin punt la manca d’oposició a Batalla i CiU els darrers 4 anys, els hi pot passar factura?
–Doncs això ho sabrem el 24 de maig, però fins aleshores dedicarem tot el nostre temps i esforç per convèncer els nostres conciutadans que la nostra proposta per la Seu és la millor. Amb el seu suport, la nostra representació al consistori ens permetrà desenvolupar el nostre projecte, que ja serà el de tots, més abastament del què hem pogut fer fins ara.
 
–Què cal fer per desmarcar-se de Batalla?
–Cal fer el propi camí. L’Albert Batalla és polític des de fa molt temps, a més, jo el conec des de que érem petits, l’hi tinc un gran respecte, però ens assemblem tant com un ou a una castanya. Crec que nosaltres no ens hem de desmarcar de ningú, perquè ja estem desmarcats, presentem un projecte nou, i no estem lligats a ningú 
 
–La figura de Jordi Ausàs, ex conseller i ex alcalde, els perjudica o els hi beneficia?
–El Jordi crec que ha estat un dels millor polítics que ha tingut el Pirineu, tant com a diputat, com alcalde i com a conseller, i això tothom ho reconeix, i des de tots els colors polítics. Està en un procés judicial, que és un tema personal seu i aliè a la política, del qual encara no hi ha una sentència ferma, i justament per aquest tema actualment és baixa temporal de militància d’ERC.
 
–Quin és el seu full de ruta per accedir a l’alcaldia?
–Guanyar les eleccions per majoria. 
 
 –Quin són els grans reptes de futur de la Seu?
–El que més urgeix, com a tot arreu, és la dinamització econòmica, i això sens dubte ho aconseguirem treballant tots a la una. L’administració ha d’assolir un major grau d’eficiència, s’han d’agilitzar el tràmits. L’ajuntament ha d’aplanar el camí a tothom que vulgui implantar un negoci a la Seu, o mantenir i reeixir amb el que ja té. Turísticament tenim molt potencial, ens passen per la vora milions de turistes que pugen a Andorra, i que per molts anys pugin, però nosaltres hem de saber donar a conèixer tot el nostre patrimoni cultural, arquitectònic i natural, ja que és molt ric i perfectament compatible amb el model turístic d’Andorra, el que ens falta és el nostre propi model, i que tots plegats creguem en les nostres capacitats, que són moltes.
 
–Un front d’esquerres és, ara per ara, impensable?
–No, com ja he dit nosaltres ens presentem amb el nostre projecte per guanyar les eleccions, i si no les guanyem el nostre objectiu continuarà sent el de ser el màxim d’útils a la Seu i desenvolupar el nostre programa, que estem convençuts que és el millor.
 
–Manca d’I·lusió per part de molts urgellencs que consideren que els seus polítics no es fan ressò dels seus problemes i estan lluny de la realitat. Que n’opina?
–Doncs que tenen raó, i per això crec que el fet de que cap dels que formem part de la nostra candidatura hagi estat al capdavant de l’ajuntament, és una fortalesa. Perquè nosaltres si que sabem el que és intentar tirar un empresa endavant, tenir problemes per arribar a final de mes i per tant som coneixedors de la realitat, perquè és la nostra.
 
–Com valora la gestió d’Albert Batalla. Creu que ha fet prou per la Seu? 
–Reconec que estar al capdavant de l’ajuntament durant aquests anys de crisis ha estat una tasca difícil. Però no estic d’acord en vàries iniciatives de l’ajuntament, com la manca d’ajudes als clubs esportius i entitats culturals de la Seu. Crec que hem tingut tres anys d’inactivitat i ara aquest any es pretén fer tot, és el de sempre, si venen eleccions... Tampoc estic d’acord en la requalificació de terrenys que s’ha fet per la construcció del Mercadona, estic molt content per la gent que conec que hi ha trobat feina, però em preocupa que la destrucció de llocs de treball en el petit comerç no superi el llocs de treball que s’han creat. Tenim tot un sector urbanístic per emplenar com és l’Horta del Valira, i no calia urbanitzar un altre sector abans d’omplir el que ja tenim buit, ja que és important la compactació urbanística de la ciutat, que ara s’ha trencat. Vostè em pregunta si l’alcalde ha fet prou per la Seu, jo crec que ho ha fet el millor que ha sabut, però aquí està el quid de la qüestió, nosaltres creiem que ho haguéssim fet millor, clar que els toros des de la barrera es veuen millor.
 
–Digui tres raons per les quals els ciutadans l’han de fer confiança.
–Som l’alternativa fresca i estem segurs que podem fer una bona feina, no tenim els tics del polítics de fa anys i presentem un bon equip i un bon projecte de model de ciutat pel futur de la Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT