PUBLICITAT

Jordi Alcobé: «Treballaré per fer les institucions properes»

ARNAU COLOMINAS
Periodic
Foto: TONY LARA

Jordi Alcobé és actualment Ministre d'Econimia i Territori en funcions, el primer càrrec polític que ha tingut des que va començar a militar a DA quan es va fundar. Té 40 anys i d'aquí a quatre mesos serà pare.

–Com i quan es posa al món de la política?

–A mitjans dels anys 1990 vaig començar a anar a reunions polítiques a Canillo. Sempre m'he interessat en conèixer els temes i projectes d'actualitat política tant de la meva Parròquia com d'Andorra.

–Un referent polític d'Andorra?

–El meu padrí, Antoni Font Duedra, que va ser Cònsol de Canillo i va inaugurar les escoles actuals, fa 50 anys, i també va ser dos cops conseller general als anys 1940 i 1970.

–Un de fora?

–Cap en particular; admiro totes les persones que han destinat la seva vida per lluitar a favor dels drets humans i contra les injustícies i les desigualtats.

–Un company de files en el que confiï molt?

–Tot l'equip de Govern, amb qui he compartit quatre anys de treball, amb molta confiança i unió. A més de companys de feina, han estat persones amb una vàlua personal excepcional. Com a amic i excel·lent Conseller General, el Sr. Martí Salvans, per la seva capacitat intel·lectual i de treball, sentit comú i pels seus bons consells.

–Què li ha donat la política?

–L'oportunitat de participar en la construcció d'un projecte de país i de contribuir a fer les reformes que el nostre país necessita per seguir sent un lloc privilegiat a on viure.

–Què li ha tret?

–Sobretot temps de dedicació a la meva família i anonimat.

–Perquè DA i no una altra formació?

–Perquè em sento identificat amb el projecte que té per tornar a situar Andorra pel camí de la prosperitat i per mantenir els seus principals actius de manera sostenible, com el benestar social, la seguretat i la seva sobirania.

–Creu en aquesta Andorra?

–He nascut, visc, i vull viure i treballar al meu país. Si no cregués en aquesta Andorra, no participaria del projecte que estem construint.

–Què treballarà per canviar si arriba al Consell General?

–Treballaré per fer una Administració Pública i unes institucions més properes i amb procediments més accessibles a tots els ciutadans.

–Amb quins valors del seu partit se sent més identificat?

–Amb el de la igualtat i creació d'oportunitats per tots els residents i ciutadans andorrans, dins d'Andorra i fora de les nostres fronteres.

–Què vol canviar de la seva parròquia?

–M'agradaria que hi hagués més comerç, com alguna botiga amb productes autòctons i de records d'Andorra. També falta joves que es dediquin a l'agricultura i ramaderia.

–És esportista?

–A l'estiu m'agrada caminar a la muntanya i els caps de setmana d'hivern faig esquí de muntanya.

–Quina música li agrada?

–En general m'agrada la música melòdica, la clàssica, country, m'agrada molt Dire Straits i com a més nous Cold Play .

–De què viu?

–De la meva feina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT