PUBLICITAT

Sergi Ricart: «Per mi el més important és la transparència»

ARNAU COLOMINAS
Periodic
Foto: TONY LARA

En Sergi Ricart té 38 anys i és informàtic, treu hores d'on pot per poder dedicar-se aquests dies a fer precampanya ja que treballa en una empresa que no és seva i li cal complir amb les seves obligacions. És un dels fundadors d'Iniciativa Ciutadana ara fa tres anys. Solter i sense fills. Es presenta per la coalició Partit Socialdemòcrata + Verds + Iniciativa Ciutadana a Canillo juntament amb la Maria Assumpta Vergés.

Com i quan es posa al món de la política?

Fa tres anys, quan vem crear Iniciativa Ciutadana perquè no ens sentiem representats.

- Un referent polític d'Andorra?

Jordi Farràs, sempre l'he vist transparent i clar. Va ser el que va denunciar els problemes de la CASS. No jugava a la política per interessos.

- Un de fora?

José Alberto Mujica

- Un company de files en el que confiï molt?

Em fet tant bon rotllo, hi ha un bon ambient sense personalismes que em sento orgullós de tota la gent que s'ha ajuntat amb ganes de treballar.

- Què li ha donat la política?

Res. L'únic que em dóna és ganes de lluitar per canviar el país i per posar el granet de sorra que un pugui. Em fa sentir orgullós de mi mateix d'ajudar el país a fer un canvi.

- Què li ha tret?

Temps

- Perquè PS + Verds + IC i no una altra formació?

La veritat és que ens van cridar. Al ser petits i no massa coneguts (pels polítics sí, però per la ciutadania poc) i amb el PS ens vem sentir còmodes. Ja fa tres mesos ens van proposar treballar en comissions i després de tres mesos treballant, ho vem rubricar l'altre dia.

- Creu en aquesta Andorra?

En l'actual no. Necessita un canvi real. És el primer cop que veiem gent buscant menjar a les papereres i jo aquesta imatge de l'Andorra d'avui no la vull.

- Què treballarà per canviar si arriba al Consell General?

Un gran projecte que té Iniciativa Ciutadana és la transparència en la política. La desafecció ciutadana és evident i és molt gran. Ningú creu en els polítics. Els vota però no creu en ells amb la qual cosa la transparència és la manera que la gent torni a confiar en la política.

- Amb quins valors del seu partit es sent més identificat?

Com he dit, per mi el més important és la transparència perquè la ciutadania pugui ser sobirana. Si tu els expliques de debò el que fas i veuen si ho fas bé o no, serà sobirana per poder-te tornar a escollir.

- Què vol canviar de la seva parròquia?

La mala maror que hi ha dins el comú. Hi ha petites baralles entre Liberals i DA i cal que hi hagi millor ambient i que tothom miri pel poble.

- És esportista?

A l'estiu pujo muntanyes i vaig a pescar. A l'hivern m'agrada molt esquiar i anar a còrrer.

- Quina música li agrada?

La música dels anys 80 encara que dit així sembli antiquat.

- De què viu?

De la feina, i no de la política.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT