PUBLICITAT

MÒNICA BONELL «He tingut la sort de trobar grans persones i polítics»

GLÒRIA GURDÓ
Periodic
Foto:TONY LARA

La subsíndica, Mònica Bonell, reconeix que 10 anys en política han influït en la seva personalitat. I podríem afegir que hi han influït de manera positiva ja es distingeix per la seva actitud ponderada i sempre a l'escolta de l'altre.

–El polític neix o es fa?

– El polític neix i es fa. En el meu cas, no puc negar la influència del meu pare, que va ser Conseller General, i dels meus avantpassats, que van fer que m'interessés per la cosa pública. També és cert que l'experiència d'aquests anys en política i la sort d'haver conegut persones amb tanta experiència i recorregut polític han influït en la meva personalitat!

– Com va arribar a la política?

–Vaig començar com a membre del Comitè parroquial del PLA a Canillo i treballant per la candidatura de les comunals del 2004. L'equip d'Enric Casadevall i Jordi Jordana em va proposar per anar de segona en la candidatura del PLA + independents per Canillo.

– Què la motiva cada dia?

–Em motiva la meva família, els meus fills i el treballar en una feina que m'agrada.

– Té confiança en el futur?

– Sí, sens dubte. No tindria cap sentit estar en política i que no confiés en el futur que ens espera a tots.

– Creu que deixarà un país millor als seus fills del que vostè va trobar?

– Els meus pares em van ensenyar que la millor herència que ens podien donar era una bona educació i podem estar molt orgullosos del sistema educatiu andorrà i del fet que mai cap Govern hagi retallat en educació.

– Quina professió exercia?

– Vaig començar en política quan tenia 32 anys i des dels 25 treballava com a funcionària al Govern d'Andorra. Vaig estudiar Turisme a l'Escola de Turisme de Barcelona i quan vaig acabar, vaig estar treballant en el negoci familiar. El 1996 vaig entrar a treballar a l'Oficina de Marques fins el 1998. Per Concurs Intern vaig formar part de l'equip per formar el Servei de Tràmits del 1998 al 2000 i per concurs intern també vaig treballar com a tècnica de Turisme al Ministeri de Turisme del 2000 al 2004.

– Té alguna afició?

– Intento aprofitar els migdies per practicar pilates o anar al gimnàs.

– Un petit plaer diari?

– Poder seure al sofà al vespre quan les tasques de casa s'han acabat i els nens dormen i menjar-me una presa de xocolata mentre miro la tele o llegeixo.

– Què la treu de polleguera?

– La mentida, la falta de transparència, la manipulació, els comentaris masclistes.

– Crisi econòmica o de valors?

– Les dues coses. Les crisis econòmiques són cícliques segons els experts, però els valors són més difícils de retrobar.

– Un polític de referència?

– No tinc un polític de referència perquè he tingut la gran sort de trobar al llarg d'aquests deu anys grans polítics i bones persones que m'han aportat molts coneixements.

– Tres valors que demana al polític?

– Il·lusió, transparència, valor.

– Quins són els valors del seu partit?

– El compromís com a valor essencial i eix de l'acció política. La implicació, l'esperit d'iniciativa i l'exercici de la responsabilitat personal, en el marc d'un projecte col·lectiu al servei dels ciutadans. La convicció en els valors i els principis ètics que sustenten l'acció política, com ara l'esforç, el talent i la responsabilitat.

– Tres mesures per implantar?

– Que Andorra pugui tenir un estudi sobre la situació real en matèria d'igualtat de gènere, que la nova seu del Consell General no es deixi d'obrir a la ciutadania. Que mantingui viu el missatge d'acollida de la Casa de Vall com la casa de tots i que sapiguem adaptar el funcionament del Consell General a les necessitats actuals. Andorra ha adquirit una sèrie de compromisos que tenen una correlació legislativa, cosa que requereix un esforç important per part dels consellers i les conselleres generals.

– Quin consell dóna a un jove polític?

– Que no deixi que ningú li tregui la il·lusió de treballar per Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT