PUBLICITAT

ANTONI MIRALLES «Tenim el millor país del món amb virtuts i defectes»

JOSEP ROMERO
Periodic
Foto: A.M

COMERCIANT

Va estudiar a la Universitat de Valencia. Té 58 anys. Separat amb dos fills, des de fa 12 anys comparteix la seva vida amb la meva companya i la seva filla. Ara és executiu del Grup Pyrénées. Des de fa 21 anys dirigeix Andorra 2000 i Pyrénées Pas de la Casa des de la seva apertura al 2001. Anteriorment havia estat a Mercadona, Jobac i Consum.

– Quina és la seva afició preferida?

– La fotografia, soc un enamorat de la imatge i el seu missatge, practico sempre que puc i tinc una pàgina a Flickr i a 550px.

– Què és el que li agrada més d'Andorra?

– Tot el país, el comerç, el meu treball, els meus companys, amics i treballadors amb els qui comparteixo la meva il·lusió per la vida, l'aprenentatge i l'optimisme i les ganes de ser cada dia una mica millor.

– I el què menys?

– La enveja, la manca de passió i de fe pel nostre país d'alguns andorrans, que encara no veuen que tenim el millor país del mon; amb les seves virtuts, els seus defectes i les seves grans oportunitats.

-Quin és el seu racó preferit del país?

-El meu fill Àlex, em va portar un dia al seu racó i també l'ha fet meu, pujant per Pal un km abans d'arribar al coll de la Botella, hi ha un mirador al costat de l'escultura de la Tassa que s'anomena ‘tormenta en una taza de té'

-Té el costum de reciclar?

-Si, a casa són quatre els recipients que ens acompanyen cada dia, vidre, plàstic, paper i brossa

– Està d'acord amb pagar IRPF?

– Si, vull un país amb una millor distribució de la riquesa, però també estic d'acord en una racionalització de la despesa, una millora de l'administració i, com diu una dita espanyola: «no és més net el que més neteja, sinó el que menys embruta». Penso que per causes històriques l'administració no s'ha adaptat a les necessitats d'avui i vivim amb una estructura del passat que en aquest moment no podem pagar i que si o si, s'ha de modificar.

– Algun cop ha pensat en marxar a treballar a l'estranger?

– Si, però mentre el projecte empresarial del Grup Pyrénées continuï tan encoratjador com avui ‘en i per Andorra' seguiré aquí, per defensar aquesta andorranietat.

– Li satisfà el model sanitari?

– Conceptualment sí, si mirem amb detall queden moltes coses per millorar.

– Comprar a Andorra és barat?

– SÍ en majúscules i sí en minúscules, i tenim proves objectives que ho demostren, som un país d'oportunitats, el que no trobarem és un 50% de diferencial com hi havia, però si trobaràs diferències del 20-25% en molts productes.

– L' interessa la política?

– Sí, fa 2 anys que vaig seguir a la Rosa Ferrer en el PS, i em vaig fer militant, la Rosa ha marxat i jo he continuat; crec en el projecte que defenso amb el meus companys de partit; crec i defenso una Andorra més justa amb una millor distribució de la riquesa i amb una classe mitjana d'andorrans i residents que defensem els nostres interessos.

– Se sent inquiet sense el mòbil?

– No. És una eina més, em preocupo més per la persona que truca i espera que li contesti.

– Quin és el programa de TV que més li agrada?

– Les series, m'agrada la ciència ficció i els programes que em permeten aprendre, soc molt curiós en tots els àmbits

– Té por a la mort?

– No. Per sort o desgracia he viscut moments molt a prop d'aquesta circumstància amb la meva primera dona i el meu germà i la vida continua, s'ha d'aprofitar-la, que només tenim una carpe diem. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT