PUBLICITAT

PEPE CHISVERT «També un sacerdot ha d'estar connectat als temps»

IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: PEPE CHISVERT

El Mossèn Pepe, com se'l coneix popularment, és representat d'una fornada de joves rectors que s'han adaptat als nous temps per donar a conèixer la fe cristiana. Llicenciat en econòmiques a la Universitat de València, va ser funcionari de gestió tributària. Va estudiar teologia amb els salesians de Madrid i es va incorporar al Bisbat d'Urgell fa 16 anys. A més, és professor de l'institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell en excedència, i va ser delegat de joventut del bisbat durant 10 anys entre d'altres.

–Quina és la seva afició preferida?

–La meva afició preferida és ser un bon sacerdot al servei de la parròquia… Acollidor i obert a tots i totes.

–Què és el que més li agrada d'Andorra?

–M'encanta d'Andorra la capacitat d'acollida de la seva gent. Parlo per experiència pròpia i per la història com a país d'acollida. M'encanta la naturalesa que ens envolta, la cultura, les tradicions i les fortes arrels en la fe cristiana.

–I el que menys?

–L'excessiva dependència que en ocasions busquem en l'exterior. La no fidelitat a la identitat pròpia.

–Quin és el seu racó preferit del país?

–El meu racó preferit, sense dubte és enfront de la benvolguda Verge de Canòlich… És genial el sentiment i la força que desprèn. Una gran Mare que acull al seu Fill en braços.

–Està d'acord amb pagar IRPF?

–Què vols que et digui un antic funcionari d'hisenda? Com l'apòstol Mateu, de recaptador d'impostos a sembrador de l'Evangeli! El que som i tenim hem de compartir-ho, no com un impost, sinó com una actitud de vida que ens donarà gran felicitat com feien els primer cristians.

–Li satisfà el model sanitari?

–Fins avui no he necessitat mai els serveis sanitaris del país, ja que tinc una bona salut. Però afirmo que les vegades que he hagut d'acompanyar o visitar malalts el tracte professional i humà del personal sanitari és admirable. Que no ho perdem!

–Recicla?

–Doncs clar! A casa, a l'església… La creació, la naturalesa és un gran regal que hem de cuidar, és una gran responsabilitat... no podem fallar al Creador.

–Li interessa la política?

–La política és l'art de servir… Tots fem política si servim a la nostra gent. Estem en aquest món per transformar, per servir, per generar esperança, optimisme, alegria… Prego pels polítics perquè siguin fidels al seu servei i compromís per una Andorra millor. Els nostres valors i virtut mereixen la pena.

–Quin és el programa de TV que més li agrada?

–Els informatius per estar al dia de la realitat. Una bona homilia sempre és fruit de l'escolta de la paraula, encarnada en l'avui i portada a la pregària.

–Se sent inquiet sense el mòbil?

–El mòbil és una eina necessària si vols estar disponible i al servei de les persones. Afirmo que el tinc connectat les 24 hores del dia, és el preu del servei i el lliurament generós als altres. El mòbil, el watsapp i les xarxes socials són canals per escoltar i per comunicar-nos avui. També un sacerdot ha d'estar connectat als temps com bé ens anima el Papa Francesc. La setmana passada ens recordava: «Si no escoltem al món… el món no ens escoltarà a nosaltres».

–Té por a la mort?

–Por a la mort… Mai. Déu ens dóna la vida i al final del camí de la nostra història personal novament ens acull al costat d'Ell. El repte és saber aprofitar el temps aquí, sembrant esperança, solidaritat compartida, compromís social… és el repte de l'Amor de tot creient. Ufffff si practiquem aquest esport… la felicitat és total, una passada.

–Creu que després hi ha alguna cosa més?

– La vida eterna ens espera i el Senyor només ens jutjarà per la gran quantitat de bones obres que haurem realitzat aquí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT