PUBLICITAT

PERE AUGÈ «Llegarem als nostres fills una Andorra molt millor»

C. G.
Periodic
Foto: TONY LARA

ADVOCAT I EMPRESARI

Tinc 50 anys i sóc un andorrà convençut de què el nostre petit gran país li espera un gran futur si uns i altres ens ho proposem. Tot i pertànyer a una arrelada família escaldenca, vaig néixer a Barcelona, on em vaig fer gran i em vaig formar com advocat, fins que el 1993 vaig decidir fer el salt cap el meu país d'origen, Andorra, on he exercit fins avui. Separat, sóc un pare orgullós dels seus dos fills de 20 i 22 anys, ambdós estudiant a Barcelona en aquests moments i qui sap si continuadors del petit projecte professional-empresarial que vinc desenvolupant des de fa tants anys. Sóc el propietari i principal responsable d'Augé Grup, empresa especialitzada en serveis legals, fiscals i econòmics, a nivell nacional i internacional i m'enorgulleixo d'haver format una gran família de magnífics professionals, uns 16 aproximadament, tots motivats per un objectiu comú: donar a conèixer al món les excel·lències del nostre estimat país i el seu nou i atractiu model econòmic i fiscal.

–L'empresari neix o es fa?

L'empresari es fa, però és indiscutible que hi ha d'haver una certa vocació innata, perquè més enllà de l'èxit o del fracàs, darrera de tot empresari hi ha sempre segur molt de sacrifici.

– Quin format té la seva empresa?

Es tracta d'una societat de vocació familiar, oberta a germans fills, nebots, i lleials col·laboradors.

–Què el motiva a aixecar-se cada dia del llit?

L'esperit de donar exemple als meus. Fer bo allò de què el treball dignifica i de què sense esforç no hi recompensa. I és clar, el sentit de la responsabilitat tant pel compliment del deure vers els meus clients com vers els meus treballadors.

–Té confiança en el futur?

Tinc una total i absoluta confiança en el futur. Els que em coneixen saben que sóc un optimista convençut, crític quan toca però sempre amb esperit constructiu.

–Creu que deixarà un país millor als seus fills que el que es va trobar?

Aquesta és la meva convicció diria que obsessiva. Puc dir orgullós i convençut que indubtablement ens en sortirem i els de la nostra generació llegarem als nostres fills una Andorra molt millor i sobretot adaptada a l'entorn internacional i amb clares perspectives d'estabilitat i prosperitat.

–Abans de ser empresari, quines feines va fer?

He fet d'advocat tota la vida, des de que vaig acabar la carrera. Vaig estar treballant en varis despatxos fins que vaig muntar el meu propi despatx el 1999 i fins avui.

–Compagina la feina amb alguna afició? Quina?

Col·laboro amb un diari digital fent un article quinzenal i també amb RTVA en un programa d'economia.

–Un petit plaer diari?

Aquell moment de pau cap al vespre quan t'asseus a la teva butaca mirant la llar de foc sense pensar en res, deixant-te portar per una agradable sensació de cansament però alhora de satisfacció per haver donat el millor d'un mateix en aquella jornada.

–Què el pot treure de polleguera a la feina?

El desinterès o falta de sentit de la responsabilitat d'un treballador, així com de vegades que algun client no valori l'esforç que fa el teu equip.

–Crisi econòmica o de valors?

Les crisis econòmiques han de comportar la recuperació i l'enfortiment d'alguns valors, particularment el sentit de la responsabilitat, la racionalització en l'administració i redistribució dels recursos i el de la solidaritat, tant entre Estats, com entre qualsevol altra forma de col·lectivitat humana, també en clau interna.

–Té algun empresari conegut com a referència?

Tinc un mestre que no oblidaré mai, el doctor Josep Joan Pintó Ruiz, insigne advocat que em va ensenyar bona part dels principis bàsics que han inspirat el meu exercici de la professió durant els darrers 27 anys.

–Tres valors fonamentals que li demana a un empleat seu?

Honestedat, sentit de la responsabilitat i lleialtat.

–Quins són els valors fonamentals de la seva empresa?

Rigor, professionalitat, imaginació i creativitat, eficàcia i màxima honestedat i transparència, i tot regit per un profund sentiment de patriotisme i confiança en el futur d'Andorra.

–Les mesures polítiques actuals l'ajuden en la seva activitat?

Han ajudat i ajuden a crear un marc legal competitiu, que cal completar sense demora, però cal més por-activitat i promoció internacional.

–Tres mesures que l'ajudarien?

Signatura immediata del màxim possible de CDIs; Simplificació i obertura a les noves modalitats d'empreses virtuals, ubicades en centres de negoci, de co-working, etc ...i creació i desenvolupament d'una nova Marca Andorra Global, no només turística i comercial, sinó que aglutini tots els sectors i tota l'oferta que ofereixen.

–Quin consell donaria a un jove emprenedor?

Posar-se en contacte amb el Taller d'Emprenedors i perseverar, no rendir-se. Buscar incansablement el suport adequat, públic o privat, sectorial o financer per fer realitat el somni que tot emprenedor persegueix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT