PUBLICITAT

Laura Mas Candidata a cònsol major pel partit d'Units per al Progrés + Demòcrates + Independents

«El pla d’inversions previst és per a millorar l’espai públic i el benestar dels ciutadans»

Per Sònia Lecha

L'actual cònsol major i candidata a la reelecció d'UP+DA+Independents, Laura Mas.
L'actual cònsol major i candidata a la reelecció d'UP+DA+Independents, Laura Mas.

Laura Mas és candidata a cònsol major de la coalició d’Units per al Progrés + Demòcrates + Independents. Des del 2008 ha estat vinculada a la política coincidint amb el naixement d’Units per al Progrés. Des d’EL PERIÒDIC l’hem entrevistat per fer un repàs dels projectes duts a terme durant aquest mandat i quins té previst realitzar en cas de tornar a ser escollida cònsol major d’Encamp. 

–Es preveu que les obres del nou centre de dia, que s’ubicarà a la plaça dels Arínsol, puguin estar enllestides a mitjans de l’any 2025. En cas de guanyar les eleccions, quines alternatives donaran a la gent gran pel que fa al desplaçament cap als centres on faran les activitats?
–El nou espai per a la gent gran inclourà el centre de dia per poder cobrir totes les necessitats de la gent gran. Les activitats es concentraran en aquest nou espai de 1.600 metres quadrats que guanyarà un espai exterior amb terrassa i un pati interior que donarà llum a totes les plantes.  Precisament s’evitarà que la gent s’hagi de desplaçar a altres parròquies i es podrà ampliar el programa de lleure per a la gent gran. 

–Què en pensa del nou parc eòlic que es vol construir al pic del Maià? Quins beneficis pot tenir per a la parròquia?
–Apostem per les energies renovables i, per tant, per l’eòlic, que FEDA impulsarà al Pic del Maià. És una iniciativa positiva en l’àmbit energètic com a país. Calia garantir que aquesta nova instal·lació fos compatible amb el nou domini esquiable i el funcionament de l’abocador i, per tant, l’informe va ser favorable perquè el projecte contempla aquesta compatibilitat.

–En quin punt es troben les obres d’embelliment del cap del Port d’Envalira del Pas de la Casa?
–Les obres d’embelliment del cap del Port és una petita acció de millora del punt de carretera més alt del país, on molts ciclistes es paren a fer-s’hi fotografies, i és també un petit exemple de la manera que hem treballat aquest mandat, en què hem impulsat projectes grans, com per exemple el nou parc de l’Ossa, el nou gimnàs a Encamp, el nou parc del Ieti, l’escola bressol o la remodelació del carrer Sant Jordi al Pas de la Casa, però sense descuidar els petits detalls i el dia a dia, com per exemple aquesta acció d’embelliment al cap del Port.

–Quins projectes tenen en ment per continuar transformant el Pas de la Casa?
–Per un costat volem destacar el pla d’inversions i el pla d’embelliment que té previst el Comú i, per l’altre, el pla d’inversions inclòs en la nova concessió, que preveu 40 milions en 10 anys, i que tindrà un gran impacte al Pas de la Casa. Una de les primeres actuacions serà la remodelació de l’avinguda d’Encamp, precisament de forma coordinada amb SAETDE per modernitzar el peu de pistes. El Comú impulsarà també un nou espai infantil cobert, un espai per als joves i un local social per a tothom remodelant les instal·lacions de l’antiga escola bressol. La col·laboració amb el futur centre medico esportiu del cap del Port, Icònic, serà un nou atractiu per continuar posicionant el Pas de la Casa com a destinació de turisme esportiu. I el fet que la nova concessió tingui una visió d’estació de muntanya 365 dies ampliarà també les opcions com a destinació de turisme familiar. Sense oblidar el pla de manteniment i embelliment de carrers i espais públics per tenir una vila acollidora. 

–Volen dedicar especial atenció als joves. De quina manera ho volen fer?
–Encamp és un referent en polítiques d’infància i joventut i la nostra candidatura vol que ho continuï sent. Proposem un ampli programa d’educació en el lleure que continuï cobrint les necessitats de les famílies tot l’any, i amb especial atenció als períodes de vacances escolars. Els joves disposaran d’un ampli programa d’activitats, recursos i esdeveniments, com per exemple, l’Encamp Nit o el Saló de la Infància i la Joventut d’Andorra, que continuaran ampliant l’oferta; programes de suport a l’emprenedoria juvenil en el món de les arts,  com la Llançadora que es mantindrà, o l’ampliació del programa d’acompanyament als joves i a les seves famílies ‘Aquí t’escoltem’, que abordarà tots els temes que els joves necessitin. Pel que fa a habitatge, també es contemplaran les especificitats per a aquest col·lectiu. I no cal dir en l’àmbit esportiu, en què l’oferta continua creixent cada any.

–A partir d’ara serà SAETDE qui gestionarà el Funicamp, ja que els diners estalviats es podran destinar a altres inversions. El seu partit en què els invertirà?
–El pla d’inversions que proposem per al proper mandat va més enllà de l’estalvi que suposarà el canvi de gestió del Funicamp. Hem previst un pla d’inversions que, pel cap baix, preveu uns 20 milions d’euros destinats principalment a millorar l’espai públic, remodelar i obrir nous serveis i equipaments per millorar el benestar de la ciutadania i continuar consolidant la parròquia com una destinació de turisme esportiu i familiar. Cal destacar la remodelació de la plaça dels Arínsols i de les avingudes, el nou casal de la gent gran, la planta baixa del complex esportiu i les inversions previstes al Pas que he explicat al punt anterior. M’agradaria afegir que Encamp és avui millor que fa quatre anys, per les inversions fetes, però també per l’esforç que s’ha fet entre tots per reactivar la parròquia, amb esdeveniments de gran format, com l’Spartan Race que continuarà al centre d’Encamp, o altres de nous que guanyaran rellevància en l’àmbit cultural, per exemple, i resultaran nous motors d’activitat econòmica i, sobretot, de cohesió social. 

–El parc de l’Ossa té una figura que serà icònica per a la parròquia. La inauguració es podrà fer abans que acabi el seu mandat? Quins beneficis pot tenir per a Encamp?
–La ciutadania guanya un nou equipament demanat i dissenyat amb les aportacions d’un jurat molt plural i representatiu de la parròquia i el resultat és un nou pulmó verd de més de 10.000 metres quadrats. Un nou espai intergeneracional, amb equipaments esportius, amb molta vegetació, que connectarà amb el camí verd per la vora del riu i que permetrà tenir un nou espai de trobada. S’hi han construït tres edificis per acollir-hi, entre altres, un bar amb terrassa, els serveis de lleure adreçats a infants de tres a 12 anys i un nou aparcament de 80 places. I la inauguració... doncs tan aviat com estigui tot a punt, perquè l’important és que s’acabi bé l’obra i quan estigui enllestida es pugui celebrar la seva obertura, perquè tothom en pugui gaudir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT