PUBLICITAT

Edgar Cid Model

«Els estereotips socials i la bellesa porten pressió»

Per Anna Mencos

Edgar Cid és un model que va representar Andorra en el certamen internacional Miss & Mister Model Global Mediterrani 2021, celebrat a Alacant.

–Per què va decidir entrar en aquest món?
–Vaig decidir entrar-hi perquè ja des de petit m’agradava veure passarel·les, m’encantaven. Quan veia els models de marques de privilegi o passarel·les internacionals, em sentia realitzat. Després la Yolanda em va proposar i va ser un moment inesperat per a mi. Em va sorgir l’oportunitat de ser model poder fer una passarel·la de dissenyadors. No m’ho vaig pensar cap segon i em vaig tirar de cap a la piscina.

–Com es cuida? Quina és la seva rutina diària?
–En l’àmbit alimentari, sincerament, no porto una dieta estricta ni molt menys; també he de dir que la genètica física que tinc m’ajuda a tenir una alimentació força flexible. Generalment, soc força actiu en l’àmbit de l’esport. Faig ball folklòric, escalada, surf esqui i m’agrada força anar al gimnàs.

–Quins altres aspectes es veuen implicats en el modelatge a més de l’aspecte físic?
–Al cap i a la fi, per la poca experiència que tinc al món del modelatge fins al dia d’avui, quan vaig competir per la banda internacional al certamen de bellesa del 2021, vaig veure que amb l’aspecte físic es guanyen molts punts, però el que també s’avalua molt és el creixement personal de cada persona, la companyonia, el carisma, la simpatia, i la saviesa, entre d’altres. Amb això vull dir que s’avaluen molt les actituds internes de cada persona, que es pugui exterioritzar de dins per fora.

–Com va ser representar Andorra al certamen Míster Global?
–La veritat és que va ser una experiència molt bonica, més que res, perquè estava representant el meu país. Un país que m’ha donat la vida, un país on vaig néixer... El que vaig portar molt al cor durant el certamen va ser el meu país. Quan em van donar la banda de míster Andorra va ser com un somni que mai havia imaginat. Quan em van dir que anava cap a Alacant a fer un internacional em vaig tornar boig. Quan vaig arribar-hi i vaig veure tanta gent tan professional i internacional del món del modelatge va ser impressionant.

–És molt exigent ser model? Per què?
– Sí, és exigent ser model, no solament a nivell físic, que també és un punt molt a favor. El Míster Global va ser una setmana molt dura. No vaig descansar i durant el dia vaig fer assajos molt exigents, molt puntuals, molt disciplinats, i molt durs. La veritat és que no és com pinta a la televisió, on és simplement passar i ja està. No, són molts nervis, el backstage és companyonia, però quan estàs a l’escenari hi ha molta competitivitat i és molt dur, no solament físicament sinó anímicament. Mentalment, mata, mata molt; perquè has de donar el 100% i més pensant que estàs representant el teu país a nivell mundial. És dur, però a mi m’agrada. És un somni fet realitat. Jo sempre estic demanant a l’univers que em donin més oportunitats per fer més passarel·les, perquè és un lloc on em sento segur i realitzat.

–Els estereotips socials i de bellesa poden ser un afegit de pressió?
–Si, i més quan veus que els teus companys són de fora, i veus perfils de tot el món i persones que ja saben el que és el món del modelatge. La veritat és que físicament els estereotips socials afegeixen pressió i la bellesa també. No és el principal perquè també compta molt creure’s un mateix, fer com un paper, minimitzar una persona per dintre i donar el 100%. La bellesa i els estereotips al món del modelatge donen pressió.

–Per a vostè què és la bellesa? 
–Per a mi la bellesa no és només el físic. Jo em quedo més amb la persona per dintre i amb els sentiments, el carisma, la companyonia, ser bona persona, positiva i alegre. L’alegria i la companyonia són el que més es nota pel que fa al món del modelatge. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT