PUBLICITAT

Regina i Sílvia Codina Artesanes

«Adaptem les corones a cada mercat o comanda»

Per Sònia Lecha

Les artesanes Regina i Sílvia Codina.
Les artesanes Regina i Sílvia Codina.

Regina Codina i Sílvia Codina són dues germanes artesanes que han descobert la passió i l’art de fer corones. De les moltes idees que els voltaven pel cap quan van crear Taller Ko&Ko, el Nadal 2018, es van decidir per les corones que sempre els han encantat. Ajudades per la família i els amics, van omplir de corones de Nadal la seva caseta del Poblet. Les corones van agradar i a elles els va agradar tant fer-les i presentar-les com el dia a dia del mercat. Actualment, continuen amb l’objectiu de millorar i innovar perquè siguin cada any més maques i especials.
 
–Com va sorgir el fet de voler crear aquest espai artesà?
–Sempre ens han agradat les arts plàstiques i l’artesania, però la idea va sorgir durant les trobades al voltant del patchwork col·lectiu que fèiem les dones de la família per reunir-nos i, en especial, per fer companyia a la nostra mare.

–D’on treuen la inspiració per a fer les corones?
–Després de cinc anys fent-ne ja mirem en format corona. Si veiem un objecte, un color, un material o una composició que ens agraden, automàticament, ens els imaginem formant part d’una corona.

–Per què les fan úniques i personalitzades?
–A cada corona hi treballem les dues des de la idea inicial fins a la foto final. Busquem i comparem materials i detallets, els transformem quan cal perquè s’integrin bé, provem i discutim diferents composicions, fins que estem contentes amb el resultat. No podríem repetir-la.

–Com calculen quin nombre de corones vendran durant el període del Poblet de Nadal?
–És el sisè Nadal que anem al Poblet, som molt optimistes i cada any en fem unes quantes més que el Nadal d’abans.

–Com és el procés de fer aquestes corones?
–Al llarg de tot l’any anem atresorant materials: quan viatgem triem teles i detallets; quan passegem, branques, pinyes, llavors… i, sobretot, idees. El mes de setembre ens hi posem, ajudades per bona part de la família.

–Fan més coses a part de les corones?
–Fem peces adaptades a la temàtica de cada mercat o a les comandes, moltes amb les teles africanes que portem, com bosses, barrets, roses de sant Jordi i objectes de decoració.

–Quins tallers organitzen?
–Aquestes festes els farem de corones i de decoracions de Nadal, per a adults i per a infants. La resta de l’any els fem adaptats al tema i al públic que ens demanin, sovint combinant corones, elements naturals i teles africanes.

–Quin objectiu teniu per al Poblet de Nadal d’enguany?
–Ens encanta el Nadal, els mercats i ensenyar les nostres corones. En l’edició d’enguany esperem que ens vingui a visitar molta gent, que repeteixin clients i amics i que els agradin les corones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT