PUBLICITAT

Bernabé Solsona Country Manager de Philip Morris a Andorra

«Estem convençuts que la transformació de la indústria del tabac és bona per als fumadors i per descomptat per a tota la cadena de valor vinculada al sector»

Per El Periòdic

Country Manager de Philip Morris a Andorra, Bernabé Solsona
Country Manager de Philip Morris a Andorra, Bernabé Solsona

El Country Manager de Philip Morris a Andorra, Bernabé Solsona, assenyala que la recerca, els avenços científics i la tecnologia obren un nou escenari per al sector, amb productes que són una millor alternativa a l’hàbit de fumar.

–Cap a on s’encamina la indústria del tabac?
–La majoria dels sectors s’encaminen, avui dia, a dedicar esforços per reduir l’impacte que generen els nostres productes en la societat, sobre el medi ambient, en la salut de les persones i al món en general. El sector del tabac no en pot ser una excepció. A Philip Morris estem fent una aposta per la recerca, la ciència i la innovació tecnològica. Fins a la data portem invertits més d’11.000 milions de dòlars amb aquest objectiu. Hem desenvolupat diferents tecnologies que eliminen la combustió de l’equació i amb aquesta el fum que es desprèn, la causa principal de malalties lligades a l’hàbit de fumar. Els nostres dispositius lliures de fum, com ho és IQOS, el nostre dispositiu d’escalfament de tabac, redueixen significativament les substàncies perjudicials presents a la cigarreta. 

–Per a Andorra, país on la indústria del tabac és molt present, què pot aportar aquesta transformació?
–La ciència i la tecnologia ens permeten donar alternatives millors a aquells fumadors que volen continuar fumant. En el cas d’Andorra, parlem d’assolir que els aproximadament 16.000 fumadors adults que calculem que hi ha canviïn cap a aquestes millors alternatives. Estem convençuts que aquesta transformació és bona per als fumadors, i per descomptat per a tota la cadena de valor vinculada al sector del tabac. El futur passa per les alternatives lliures de combustió, o el que és el mateix, les que no generen fum. Queda molt de camí per recórrer, però ja estem començant a veure els resultats d’aquesta transformació. En els darrers anys hem duplicat el nostre equip, hem obert els nostres punts de venda i cada cop són més els fumadors que no volen deixar de fumar i opten pel nostre dispositiu d’escalfament de tabac IQOS. 

–Canviarem, doncs, la manera de consumir tabac?
–Passem de cremar-lo a escalfar-lo. Si eliminem la combustió, eliminem el fum i en conseqüència reduïm significativament l’exposició a substàncies perjudicials. El canvi progressiu cap a aquestes alternatives s’està produint i ja tenim exemples de països d’Europa del sud com Portugal, Itàlia o Grècia on comptem amb una presència important en el mercat del sector superant el 10% de la quota nacional. 

–Quin és el repte més gran que s’estan trobant per arribar al consumidor en aquest canvi de paradigma?
–La gran desinformació i la confusió que envolta les alternatives i les diferències amb la cigarreta tradicional. Molts fumadors desconeixen que el principal causant de les malalties vinculades al fet de fumar és el fum que es genera durant la combustió i no la nicotina, que tot i que és una substància que genera addicció no és el principal problema. Per descomptat, hi ha molts fumadors que desconeixen la creixent evidència científica que avala les alternatives. Al final, tot aquest desconeixement dificulta que els fumadors adults puguin prendre decisions informades i canviar a alternatives basades en ciència.

–Què ha de passar per accelerar el canvi?
–Crec que és rellevant que s’involucrin els principals actors, destacant el paper de la comunitat mèdic-científica a l’hora de fomentar un debat constructiu basat en evidències científiques, evitant qüestions ideològiques. També és clau la figura del regulador, que ha de tenir en compte el perfil de menor risc d’aquests productes per avançar cap a una regulació diferenciada respecte a la de la cigarreta. 

 

Participació a la Fira d’Andorra la Vella

Philip Morris ha estat present a la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella amb un estand temàtic d’IQOS on es continua donant a conèixer als fumadors adults que decideixen seguir fumant que existeix una millor alternativa avalada per la ciència. 
Seguint el fil conductor del certamen, s’ha dut a terme també una acció encaminada a la preservació de l’entorn natural. En concret, una dotació econòmica per un projecte de revegetació amb llavors autòctones recollides als Planells de Mereig de Canillo que es durà a terme a Grandvalira durant el 2024. Per cada persona que ha visitat l’espai i ha completat una enquesta, IQOS destinarà 5 euros a un programa que permetrà protegir els sols contra l’erosió, la reconstrucció de l’ecosistema i la restauració de la biodiversitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT