PUBLICITAT

Carlos Melo Copropietari, fundador i entrenador del CrossFit Les Valls

«Hem estat els pioners del CrossFit a Andorra»

Per Pol Forcada Quevedo

El copropietari, fundador i entrenador del CrossFit Les Valls, Carlos Melo.
El copropietari, fundador i entrenador del CrossFit Les Valls, Carlos Melo.

Brasiler i aficionat a l’esport, fins i tot jugant a vòlei professionalment, Carlos Melo va descobrir el CrossFit fa molt de temps. Després de formar-se, fa més d’una dècada, va decidir obrir el seu propi local a Andorra, el primer del país.
 
–Quan i com comença amb el CrossFit?
–Jo ja em dedicava al món del fitness, sent director d’un centre del país, però estava buscant alguna cosa nova, durant els primers moments de YouTube, i vaig trobar el CrossFit. Em va agradar molt, vaig continuar buscant informació al respecte, em vaig formar l’any 2012 a Suïssa i vaig començar a baixar cada cap de setmana a Barcelona per entrenar. Així vaig estar un any i mig, temps durant el qual vaig conèixer el Rubén i l’Yvan, els meus socis. Jo ja tenia un projecte de final de màster, que era muntar un centre de CrossFit, ens vam ajuntar i el vam tirar endavant: el CrossFit Les Valls. 

–Quan va néixer?
–Hem estat els pioners del CrossFit a Andorra, el vam portar fa gairebé 10 anys i estem molt contents. És una activitat que inclou a tothom i fem una feina de canviar la vida a la gent per ser una mica més saludable i d’una forma més divertida que anar al gimnàs. Encara més, d’ençà que vam obrir, tots els gimnasos del país han fet una part de CrossFit, però el que fem nosaltres és molt particular i diferent.

–Per què?
–El nostre diferencial és el tracte humà, sumat a l’experiència que donem a ensenyar els moviments i fer que la gent passi a un nivell següent.

–Fa 10 anys molta gent ni sabia què era el CrossFit.
–Explicar què és era una cosa molt difícil, però ara tothom el coneix i ha acabat sent una tendència. El CrossFit ha fet una revolució al fitness. 

–Abans molta gent arribava de la gimnàstica per la seva similitud, i ara podríem dir que s’ha globalitzat molt.
–Exacte. Ara el practica tota mena de gent.

–Quins beneficis té?
–Físicament molts. El CrossFit uneix 10 capacitats físiques, com per exemple tenir més flexibilitat, velocitat, agilitat, destresa, precisió, força, etc. i totes aquestes afegides a la convivència en comunitat, un valor afegit, de pertinença a un equip. Els beneficis són, doncs, un canvi molt dràstic a la teva vida i una millora en la capacitat de treball com les més rellevants. Pel fet de fer tot l’exercici, també es millora físicament: disminueix el percentatge de greix, es guanya massa muscular i força, etc. 

–Imagino que també hi ha nivell mental.
–Sí! Millora molt l’autoestima. Darrere el CrossFit hi ha moltes històries de superació en aquest sentit. Permet també fer noves amistats i tenir un nou grup al voltant d’aquest esport.

–És un esport per a tots els públics?
–Pot arribar a ser lesiu si no es fa als centres oficials, per això és important buscar sempre llocs amb reconeixements formatius. El consell que dono és que la gent busqui un centre oficial, on pot venir qualsevol mena de públic. Això sí, no en l’àmbit competitiu, però com una activitat diària, és per a tothom, de qualsevol edat. A més, una de les nostres regles del joc és que tothom és benvingut. 

–Vostès competeixen?
–Jo de vegades, però tenim gent que sí, com la Míriam Torra, campiona andorrana i participant en els CrossFit Games; el Jordi Domenjó, que cada any finalitza entre els 200 millors del món; o el Joël Rossell, tant en CrossFit com en halterofília. 

–Es marca algun objectiu personal?
–La meva missió és promoure el moviment i que la gent faci esport. Tinc un negoci però la fita principal mai són els diners, sinó continuar fent això com més temps millor. Porto tota la vida dedicant-me al món de l’esport, i és el que vull continuar fent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT