PUBLICITAT

Alex San José Motion designer

«Creo animacions 3D per explicar les parts de la bici»

Per Maria Lozano

Imatge d'Alex San José
Imatge d'Alex San José

Alex San José és una persona creativa, amb molta imaginació i capacitat d’innovació. Explica que des de petit li encantava dibuixar i jugar amb els legos, amb la qual cosa sempre s’ha vist impulsat a dur a terme activitats molt creatives. Així doncs, gràcies a la formació com d’artista3D i l’autoaprenentatge fora de la facultat, ha aconseguit desenvolupar totes aquestes aptituds professionalment. També és amant dels esports extrems i de muntanya. Des de petit esquia i sempre li ha apassionat el món de les bicis de muntanya, concretament l’enduro i el descens.
 
–Des de quan li agrada el món de les bicicletes?
–El món de les bicis m’apassiona des dels 12 o 13 anys, quan va obrir el Bike Park de Pal. Hi vam pujar amb la família a fer activitats i, només arribar-hi, vaig començar a veure un munt de gent amb grans bicis i tot el món baixant i saltant. Jo vaig pensar, «què és això? Jo també vull fer-ho». Però es va quedar com un somni pendent. Uns anys més endavant vaig poder gaudir d’uns dies de Bike Park, però mai vaig poder gaudir d’una bici de descens per poder-hi anar quan volgués, són bicis realment cares. No obstant això, sempre estava pendent de les competicions i campionats mundials, la qual cosa va fer que no em desconnectés mai d’aquest esport. Avui en dia, ja tinc tot el que desitjo, que és una bona bici, perfecta per la muntanya.

–Fa esport normalment? Està relacionat amb aquest món?
–Sempre que tinc temps faig esport, sobretot els caps de setmana. Durant l’hivern practico esquí i durant l’estiu faig descens i enduro. En el cas que cap de les dues activitats no es pugui fer, vaig amb els amics a fer alguna Via Ferrata o pugem a la muntanya. La idea és no estar parat, ja que l’adrenalina no es descarrega sola.

–Què va estudiar?
–Vaig estudiar Animació i Efectes Especials a la Universitat de La Salle, Ramon Llull, a Barcelona. A més, em vaig especialitzar en efectes especials i postproducció cursant un màster en línia a Animum Creativity Advances School.

–Defineixi la seva feina.
–Actualment, estic treballant com a Motion Designer a l’empresa Commencal, la marca de bicicletes de muntanya per excel·lència al Principat. La meva feina com a Motion Designer tracta de la creació d’animacions 3D per explicar les parts i el funcionament de la bici de la forma més visual, realista i simple. Dit així, seria la creació d’un manual d’instruccions virtual, en què el vídeo mostra tota la informació que necessites. Dins de Commencal, treballo al departament de disseny, però sempre estic en contacte amb els enginyers, ja que són ells els que em passen la bici en 3D. Un cop tinc la bici importada al programa, no es veu gaire bé perquè tot té una textura grisa, i aquí és quan comença la màgia. Li afegeixo textures, materials, adhesius, reflexos, ombres, il·luminació i un fons perquè tota l’escena 3D funcioni bé, a més d’animar totes les peces de la bici. Finalment, renderitzo l’escena, exporto els vídeos, corregeixo el color per donar-li realisme i afegeixo els textos corresponents a cada animació.

–Quin és el seu dia a dia?
–El meu dia a dia es divideix en dos parts.  Entre setmana el dia a dia és bastant dur, ja que la feina d’artista 3D és realment esgotadora, són moltes hores davant d’una pantalla d’ordinador fent projectes molt tècnics, per tant s’ha de ser molt creatiu i constant. Els caps de setmana són diferents, ja que aprofito per sortir a fer esport, quedar amb els amics i desconnectar tot el que puc.  Sobretot, els dies d’estiu no he parat de fer bici, ho recomano molt, és un vici, però va molt b´3 per desfogar energia. A més, he pogut aprendre molt gràcies als companys de Commencal que m’han ajudat a millorar i baixar  amb més seguretat.H
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT