PUBLICITAT

Tess Winiarski Fundadora i directora de 'Singular Acadèmia d'Anglès'

«Avui dia, aprendre anglès és més fàcil que mai»

Per Alex Montero

Fa 12 anys que Singular Acadèmia d’Anglès va obrir les seves portes a Andorra la Vella, esdevenint en tots aquests anys una de les acadèmies de més prestigi de tot el país. Al capdavant d’ella es troba la fundadora i directora Tess Winiarski, a qui li avalen 14 anys d’experiència en l’àmbit de la docència en llengua anglesa.
 
–D’on neix la posada en marxa d’un espai com Singular Acadèmia d’Anglès?
–Tot parteix de l’any 2011 i la intenció d’oferir classes personalitzades amb professors de qualitat. Hem optat per especialitzar-nos en l’ensenyament d’anglès i formem a nens, joves i adults amb tota mena d’objectius, des de la preparació per a un examen oficial fins al contacte inicial pels més petits de la casa via contacontes, cançons i jocs. A més, ens sentim orgullosos de dir que entre els nostres alumnes encara n’hi ha que segueixen amb nosaltres des del primer dia, i que uns quants han arribat al nivell C2! 

–Quins són els seus estàndards educatius?
–Oferim un tracte molt personalitzat amb un mètode dinàmic, on els alumnes són els protagonistes. Treballem en grups de màxim cinc persones i els alumnes poden participar en moltes activitats fora de l’entorn purament acadèmic, cosa que fa que Singular sigui molt més que una aula. Entre altres coses, organitzem classes de conversa setmanals i English Nights mensuals. En cas dels alumnes adults, els Wine Nights i els Beer Nights són els més sol·licitats i tothom s’acaba deixant anar, passant una bona estona tots plegats.

–Imagino que no és l’únic tret diferencial respecte altres acadèmies del mateix estil.
–No, el nostre professorat també és un factor diferencial. Comptem amb una mitja de 10 anys d’experiència per professor i tots estem formats en l’ensenyament d’anglès com a segona llengua. A més, si busques familiaritzar-te amb un accent en concret, Singular és el teu lloc. Aquest any, per exemple, disposem de professors d’Anglaterra, de Canadà, dels Estats Units i de Sud Àfrica, entre altres. 

–Què diria que és el que sol costar més als seus alumnes? La part oral, potser?
–Efectivament. A banda de trobar el temps per posar-s’hi i aconseguir posar fi a l’assignatura pendent de tantes persones, la part d’speaking és la que més sol costar, o bé per vergonya o per manca d’oportunitats fora de l’entorn acadèmic per posar l’idioma en pràctica. Animem a tots aquells que vulguin millorar que incorporin la llengua en el seu dia a dia. Avui en dia ho tenim més fàcil que mai, ja que estem envoltats de l’anglès: un gest tan senzill com connectar la televisió en anglès pot ajudar molt. També estan els pòdcasts, la música i fins i tot un intercanvi lingüístic amb algun buddy de parla anglesa. 

–I hi ha dificultats a l’hora de trobar professors que vinguin de fora? 
–Hi ha bastant interès per instal·lar-se a Andorra. Ara per ara comptem amb un equip de 14 professors d’anglès, dels quals 10 han arribat al país per la nostra oferta de feina. A part dels motius obvis com la qualitat de vida i la seguretat, Andorra ofereix la possibilitat per a persones de diferents nacionalitats de viure a Europa sense les dificultats per poder obtenir un permís de feina a un país de la Unió Europea. En general els professors estan encantats amb tot allò que el país ofereix.

–En quin punt es troba Andorra? Hi ha interès a aprendre la llengua anglesa, tant per part de la gent com per les empreses? 
–Sí, hi ha interès en l’aprenentatge de l’anglès a tots els nivells i edats. Els motius són variats, com per exemple pels joves aconseguir un certificat oficial de nivell en anglès per a l’accés a estudis superiors, o adults que volen preparar-se per a les proves d’accés per emigrar a un país angloparlant, així com millorar el seu CV i accedir a un ventall d’ofertes laborals més ampli.

PUBLICITAT
PUBLICITAT