PUBLICITAT

Max Capdevila Membre i un dels fundadors de la grada d’animació 6è jugador

«El MoraBanc necessita una grada d’animació al seu nivell»

Per Pol Forcada Quevedo

El membre i un dels fundadors de la grada d’animació 6è jugador Max Capdevila.
El membre i un dels fundadors de la grada d’animació 6è jugador Max Capdevila.

Max Capdevila és un jove andorrà de 20 anys. Estudia Comunicació i Periodisme a Lleida, i des de sempre ha estat lligat al futbol i al bàsquet andorrà. Tant, que és membre de la grada d’animació de l’FC Andorra, l’Squadra Carlemany, i un dels fundadors de la nova grada del MoraBanc Andorra, la 6è Jugador.
 
–Quan i qui crea la 6è Jugador?
–El dia contra el Palència de la temporada passada va ser fer ferma una decisió que ens rondava des de feia un temps pel cap, i la vam fundar totes les persones que estàvem de peus i animant a la LEB Or. 

–Per què aquest nom?
–El vam escollir perquè pensem que l’equip necessita, a casa i a fora, el màxim de jugadors possibles i que la Bombonera és el sisè jugador. Així, volem fer festa cada partit perquè el MoraBanc sàpiga que té una afició que val la pena. Al final, creem la 6è Jugador perquè amb l’altra grada d’animació, la Penya Tricolor, no coincidim amb les maneres d’animar. Ells la veuen molt més tranquil·la amb tocs de bombo i nosaltres amb cridar i deixar-nos la veu.

–Per tant, no es tracta d’una escissió de la Penya Tricolor.
–Exacte. Com he esmentat, es tracta de la forma de pensar diferent que tenim. Vam parlar amb el club per crear-la i ens van donar el vistiplau i a partir d’aquí tot el que farem serà història. 

–De totes maneres, no hi ha cap problema amb aquesta, oi?
–Cap ni un. Nosaltres entenem que dues grades d’animació, com és aquest cas en un pavelló, es poden complementar molt bé. Tampoc tenim cap inconvenient en què continuïn com fins ara. Encara més, com més afició tinguem millor.

–Quants membres formen part actualment de la grada?
–De moment només nou, però sempre intentem que als partits se’ns uneixin els joves de la base.

–Es marquen algun objectiu a banda d’animar?
–En tenim tres de principals. El primer és fer que tota la nostra zona animi i canti dret. El segon és omplir tota la part on estem ubicats a final de temporada. I el tercer, més a llarg termini, fer que tot el fons sigui només d’animació. Tenim molta feina per davant.

–Respecte a la diferència d’animar, vostès han trencat una mica l’esquema a la Bombonera. Estan tot el partit amb càntics.
–El MoraBanc necessita una grada d’animació al nivell del club. És a dir, portem quasi una dècada amb la mateixa i creiem que calia un canvi, i aquest passa per deixar de banda els tambors i començar a utilitzar la veu.

–Senten agraïment en aquest sentit per part de l’afició tricolor?
–Sí, i també del club, que ha estat sempre donant-nos suport i cobrint les necessitats que hem anat tenint fins al moment. 

–A títol personal, des de quan li agrada el bàsquet? I les grades d’animació?
–Des de petit. He jugat en categories inferiors del MoraBanc. Pel que fa a les grades d’animació m’hi vaig començar a fixar als 12 anys, sobretot amb els Dracs del Barça, una de les millors en l’àmbit espanyol.

–També forma part de l’animació de l’FC Andorra, l’Squadra Carlemany. Costa engrescar la gent del país perquè animi?
–Per sort formo part de les dues grades d’animació i soc la veu cantant. Estem notant molt que la gent té ganes d’animar, però costa perquè venim d’aquesta dècada només amb tambors i ara la gent es comença a engrescar, de la mateixa manera que passa al futbol. Un altre dels punts de la 6è jugador és fer que la gent s’animi, i aquest dissabte ho veurem.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT