PUBLICITAT

Anabel Cajal Propietària de Ti.Pur Art de la Terra

«Volem crear elaboracions que despertin els sentits»

Per Anna Mencos

La propietària de Ti.Pur Art de la Terra, Anabel Cajal.
La propietària de Ti.Pur Art de la Terra, Anabel Cajal.

Anabel Cajal és una argentina que porta més de 10 anys vivint a Andorra. Es descriu com una dona inquieta, que mai es conforma i sempre busca més coses per aprendre i millorar. Hotelera de professió, fa uns anys va decidir crear el projecte emprenedor Ti.Pur Art de la Terra, una empresa d’espelmes artesanes sostenibles i eco amigables, que busquen respectar la nostra salut i la del medi ambient.
 
–Com va començar Ti.pur Art de la Terra?
–Ti.Pur va néixer en pandèmia igual que la meva filla. La maternitat i tot el temps que vaig passar sola em va fer replantejar i resignificar la meva vida, les meves prioritats i les meves fites. A poc a poc vaig poder donar-li forma i en aquests tres anys ha anat canviant. Va començar sent un hobby i passatemps a l’anhel d’una emprenedoria pròpia, vaig continuar submergint-me d’estones en el món del natural i gairebé sense voler vaig trobar la connexió de les espelmes naturals, el benestar, la pau i la calma que aporten.

–Quin és el principal objectiu d’aquest projecte?
–Aquest projecte té com a objectiu principal enfocar-se en dones compromeses amb el medi ambient, l’autocura i el coneixement responsable en línia amb portar una vida conscient, portant productes de proximitat, naturals, eco-friendlys, lliures de tòxics sense resignar el luxe i el bon gust. Des del meu espai la intenció és poder sumar elaboracions que despertin els nostres sentits, per a així crear moments únics i de gaudi a través de les veles.

–Quins productes tenen?
–Ti.Pur és un projecte ple d’espelmes artesanals, totalment naturals, encara que també tenim decoració que emplena els espais. Decidim utilitzar materials sostenibles i tan respectuosos com sigui possible amb el medi ambient.

–Un dels punts forts del seu negoci és que aposten per ser molt sostenibles. Quines accions duen a terme?
–Les fortaleses més rellevants de la nostra marca són: productes naturals, fabricats en la mesura del possible de manera orgànica, envasos reduïts i usant materials sostenibles, molta manyaga als detalls, la regla de les tres erres: reduir, reutilitzar i reciclar són el nostre principal objectiu sempre.

–Quins són els beneficis de les espelmes?
–Realitzem espelmes de cera de soia i els beneficis que aporta parteixen des del seu origen. Aquesta es produeix a partir d’oli de soia que s’extreu de les llavors de soia. És un procés simple que implica la purificació de l’oli i l’addició d’una petita quantitat d’additius naturals per a millorar la seva textura i capacitat de retenció de fragàncies. Per aquesta raó, es considera una opció sostenible a causa de la seva font renovable de matèria primera, el seu procés de producció natural i la capacitat de ser biodegradable.

–Amb què s’inspira per fer els dissenys de les espelmes?
–La inspiració principal per a l’elaboració de les espelmes és la naturalesa i les seves formes. La intenció de crear espais neutres que no sobrecarreguin els nostres sentits, on les formes siguin les protagonistes.

–Com funciona el procés de crear una espelma de soia?
–Per a crear una vela ja sigui de soia o d’un altre material, és imprescindible tenir unes certes cures, sobretot de seguretat. Molta paciència perquè tots els processos són lents i requereixen moltes hores i atenció per a aconseguir uns resultats òptims. Abocar-les a la temperatura adequada, esperar l’assecat que és de més de sis hores o llevar-les dels seus motlles o bé esperar el temps de curat perquè els olis essencials o les fragàncies estiguin ben integrades, fan d’un procés lent, però molt gratificant quan veus els resultats finals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT