PUBLICITAT

Anna Moles Propietària de la botiga É-Naturam

«És molt agradable treballar rodejada de plantes i flors»

Per Anna Mencos

Imatge d'Anna Moles.
Imatge d'Anna Moles.

Anna Moles és florista i propietària de la botiga É-Naturam situada al Parc de la Mola número 7. Biòloga de primera formació, va decidir fer una formació de floristeria a França i el 2019 va obrir la seva botiga. A més de flors, plantes i decoració també ofereixen tallers relacionats amb el món floral. El proper serà aquesta tarda de 17.30 a 19.30 hores al seu local i consistirà a fer rams amb flors fresques.

–Què és É-Naturam?
–Es tracta d’una botiga de flors, plantes i complements de decoració. L’ambientació de la botiga ha estat treballada per donar al client una experiència agradable i acollidora. Estem al costat de la galeria d’art i coffee corner Taranmana i els dos locals comuniquen per dins.

–Què ofereixen a la botiga ?
–A més dels elements habituals d’un comerç d’aquestes característiques tenim plantes originals o poc corrents, a ser possible ecològiques o amb el mínim de tractaments químics. Oferim els nostres serveis de decoració floral en tota mena d’ocasions i esdeveniments i realitzem manteniment de plantes tant per a particulars com per a empreses. També organitzem tallers d’art floral o relacionats amb les flors regularment o la demanda per grups privats. Disposem a més d’una pàgina d’internet amb botiga en línia de flors, plantes i complements www.enaturam.ad i fem lliuraments a domicili.

–Quins complements tenen?
–Tenim gerros, testos i jardineres, tapa testos, paneres, petit mobiliari, ceràmiques, quadres, miralls, làmpades, espelmes i flors artificials.

–Comentava que també fan decoració floral per a esdeveniments. Com funciona tot el procés?
–Sí. Funciona de diferents maneres. O ens contacten els nuvis i demanen informació del que poden fer i el que val i els assessorem o ens contacten les empreses que els ajuden per l’organització de l’esdeveniment. A vegades ja tenen una idea clara del que volen com a decoració i a vegades ho treballem junts.

–Aquesta tarda tenen un dels tallers que duen a terme a la botiga. En què consisteixen i com els organitzen?
–El proper serà avui dijous per fer rams de mà amb flors fresques, després proposarem uns dos tallers cada mes, per treballar amb flors seques o fresques en relació també amb festes de l’any com ara Nadal o Halloween.

–Quines recomanacions dona per cuidar bé les plantes?
–No totes les plantes tenen les mateixes necessitats, algunes necessiten molta llum i d’altres menys i passa el mateix amb l’aigua. Quan comprem una planta hem de demanar consell al florista indicant on la volem posar per saber quines viuran millor en aquell lloc. Cal vigilar en no posar-les darrere finestres on toca el sol directe perquè es poden cremar. A l’exterior millor privilegiar plantes vivaces i resistents al fred hivernal i que no s’hagin de regar molt a l’estiu.

–Com es treballen les flors seques?
–Amb les flors seques podem fer moltes composicions, rams, punxades en centres en paneres o olles o tests, lligades en corones per penjar a la paret, guirnaldes, quadres, etc. L’avantatge és que duren bastant i queden molt maques les composicions.

–En quin punt es troba el negoci de la floristeria aquí al Principat?
–La meva percepció és que hi ha un interès creixent per tenir la casa ben decorada amb flors i plantes, i això beneficia el sector.

–Com descriuria les sensacions de treballar en una floristeria?
–És molt agradable treballar en l’ambient de la botiga rodejada de plantes i flors. És una feina dura, però hi ha sempre la recompensa del client que surt content amb les seves flors o la seva planta. Les plantes per a mi són éssers vius i silenciosos que necessiten atenció i són interessants de veure com creixen. A més,  t’acompanyen, decoren els llocs i produeixen benestar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT