PUBLICITAT

Carla Mas Interiorista

«A Fils Home Andorra ens dediquem a vestir i decorar els espais»

Per Alba Cladellas Riera

Imatge de la Carla Mas.
Imatge de la Carla Mas.

Carla Mas va néixer a Igualada, però resideix al Principat. Va estudiar interiorisme a l’escola Deia de Barcelona i, després de treballar a la ciutat comtal en diferents showrooms i estudiar durant cinc anys, va traslladar-se a Andorra on va fundar Fils Home Andorra, un showroom de decoració especialitzat en el món del teixit. En un món de producció massiva, ella va decidir fundar una empresa que apostés per la sostenibilitat i on es produeix sota demanda per evitar produir envà. Les tres paraules que més la defineixen, dites per ella mateixa són: apassionada, constant i curiosa.

–Quan posa en marxa FilsHome i d’on neix la idea? Amb quina finalitat crea aquest projecte?
–Fils Home Andorra porta ja un parell d’anys en funcionament, ja que neix a finals del 2021. La idea sorgeix de la necessitat de crear el meu propi projecte personal amb la finalitat d’aportar els meus coneixements i seguir endinsant-me més en el món dels teixits.  A Fils Home Andorra ens dediquem a vestir i decorar els espais, amb peces dissenyades, transformades i personalitzades  amb materials naturals i de qualitat. I aquesta és també la nostra finalitat; arribar al client amb peces úniques que encaixin en el seu espai.

–A què es dedicava abans i com sorgeix el seu amor pels teixits?
–Durant els dos últims anys vaig   treballar a la Maison Barcelona. En aquest showroom de decoració vaig tenir l’oportunitat de treballar amb primera mà el teixit i adquirir els coneixements necessaris per emprendre el meu propi camí. 

–Quins són els teixits que més li agraden?
–Els teixits que més m’agraden són aquells que s’elaboren amb fibres naturals, ja que les propietats, com per exemple; la  transpiració, el tacte natural, l’aïllament tèrmic i les propietats higièniques, entre d’altres, són beneficioses per a tots nosaltres i pel planeta. Són els que més m’agraden i també amb els que més acostumo a treballar.

–Per què decideix muntar l’empresa a Andorra?
–L’empresa es crea i es munta a Andorra, principalment perquè la meva parella és del país i ja hi residia. Durant els meus primers mesos aquí al Principat, em vaig dedicar a analitzar el perquè Andorra era el lloc idoni i de seguida vaig veure l’oportunitat de realitzar el meu projecte personal aquí. A més Andorra és un país que convida a apostar per materials naturals i sostenibles que és amb el que treballem a Fils Home.

–Com ha estat l’acollida al país?
–Molt bona, tant personalment com professionalment, he tingut l’oportunitat de conèixer gent molt interessant en tots els àmbits. En l’àmbit professional pot semblar difícil el tema de donar-me a conèixer, però al final tinc un espai físic, i això m’ha ajudat a ser més visible. Tenir una botiga física permet que la gent pugui venir, veure el producte i també tocar-lo. I, d’altra banda, també hi ha el mètode que sempre funciona que és el boca-orella. Si un et coneix i parla bé de tu aquest altre vindrà i així successivament. I un altre mètode que sense dubte ajuda a donar-te a conèixer són les xarxes socials.

–Com aconsegueix un dels seus objectius que és apostar per la sostenibilitat?
–El nostre principal objectiu és apostar pel producte sostenible, de qualitat i durador. Primer treballo amb productes o marques de material 100% naturals o reciclats. Ara de mica en mica estem apostant no només pel producte natural sinó pels teixits reciclats. Després també intento treballar amb gent de proximitat, sigui amb la producció o amb el producte. Al final aposto per produccions que no són envà, no tenim estoc sinó que cada producció que es fa és perquè s’ha demanat prèviament. No massifiquem la producció, fabriquem només els productes que es necessiten. És la manera de no desaprofitar, ho fem per encàrrec segons les exigències del client. A més, destacaria el fet de tenir productes duradors, més enllà de materials naturals el que fem és que duri.

–Treballa només amb empreses que segueixin els valors de la marca?
–Majoritàriament sí, per a mi és molt important escollir el producte amb què treballo, ja des d’on s’ha fet la producció fins la matèria primera, en aquest cas el teixit. 

–Què considera que és l’èxit?
–Per a mi l’èxit no és només arribar a un lloc en concret sinó el procés. Considero que l’èxit és fer la feina ben feta.  

–I la felicitat?
–A nivell professional et diria veure la satisfacció del client, això seria per a mi la felicitat en l’àmbit laboral. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT