PUBLICITAT

Brequette Cassie Cantant

«Per a mi és un plaer estar i compartir la música amb els pacients de l’UCI»

Per Sònia Lecha

La cantant i compositora, Brequette Cassie.
La cantant i compositora, Brequette Cassie.

Brequette Cassie és una cantant, compositora i ballarina sud-africana que actualment viu a Madrid. L’artista ha participat en molts programes de televisió relacionats amb la música. Cassie és una persona amb les idees clares i té l’objectiu d’algun dia poder representar a Espanya al festival d’Eurovisió. Des d’EL PERIÒDIC l’hem entrevistat per a fer un repàs de la seva trajectòria i perquè avui fa una sessió de musicoteràpia a l’UCI de l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell i al vespre actua a UNNIC. 

–Quan va començar la seva passió pel món de la música?
–Vaig començar a cantar als 12 anys. He tingut la música molt a prop i sempre vaig saber que d’una manera o una altra seria la meva professió.

–Avui ve a Andorra per a realitzar una sessió de musicoteràpia per als pacients que estan a l’UCI de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell? Què li sembla? I el fet que l’hagin triat a vostè?
–Per a mi és un plaer estar i compartir la música amb ells. Em sento molt agraïda i beneïda de poder fer-ho.

–Ens pot avançar com serà aquesta sessió que farà a l’hospital?
–He triat temes de totes les èpoques perquè el puguem gaudir tots. Serà un concert que durarà 45 minuts aproximadament i seran cançons de Soul i Blues principalment.

–Aquesta nit actua també a UNNIC, el casino d’Andorra, un registre totalment diferent. En aquesta ocasió, ha preparat un repertori diferent del de la sessió de musicoteràpia?
–Sí, els repertoris són diferents. En l’UCI de l’hospital Nostra Senyora he volgut fer un repertori per a totes les edats i gustos.

–L’any 2012 va participar a ‘La Voz’ i va arribar a semifinals. Com resumiria l’experiència?
–Va ser una de les millors experiències de la meva vida. Allà va ser on vaig decidir que vull créixer com a artista.

–El seu single «Mas (Run)» va ser una de les candidates a representar a Espanya a Eurovisió l’any 2014. En què es va inspirar per a compondre aquesta cançó?
–Quan m’ho van proposar tenia molt clar que aquesta cançó me n’anava canviar la vida. No ho vaig dubtar ni un segon.

–Uns anys més tard, l’any 2016, va poder viure l’experiència d’Eurovisió, ja que va ser la corista de ‘Barei’. Com recorda aquest moment?
– Sí, una altra experiència que no canviària per res. Viure-ho des d’un segon pla va ser genial perquè no tenia aquesta pressió, angoixa i estrès, ho vaig viure com ningú. Haig de confessar que jo al principi no volia fer-ho perquè a mi m’agradaria anar com a cantant a representar Espanya. Però al final m’ho vaig repensar i vaig anar. El període d’assaig va durar entre tres i quatre mesos.

–A l’any següent de la mà de ’Barei’ es va tornar a presentar com a candidata per a representar a Espanya a Eurovisió, aquesta vegada van ser tres cançons en anglès, però tampoc va haver-hi sort. Contempla tornar a presentar-se? 
–Jo tinc la certesa que un dia representaré a Espanya a Eurovisió. No tinc pressa, passarà quan hagi de passar.

–Al 2021 va ser la guanyadora del programa de Telecinco ‘Top Star. Cuánto vale tu voz?’. Creu que el fet de guanyar li ha obert més portes i li ha donat més oportunitats en el món de la música?
–Sí, m’ha donat més possibilitats, però sempre he estat una dona que treballa per al que vol. Es van ajuntar les dues coses i gràcies a Déu no paro de treballar.

–Quina és la seva font d’inspiració a l’hora de compondre?
– Soc molt espiritual m’agrada enfocar-me en la superació personal, amor, actitud positiva i ballar.

–Quins objectius té al cap per al que queda d’any? I per a 2024?
–Estic treballant en el meu segon E.P. i tinc moltes ganes que ho veieu. No puc avançar molt més perquè la setmana que ve començo a treballar en això.

–Dins del món de la música, a quins artistes té com a referents?
–Whitney Houston, Beyoncé, Jill Scott i Erika Badu.

–El món de l’art és complex i són poques les persones que poden viure d’ell. Actualment, compagina el món de la música amb un altre treball o professió?
–Soc molt afortunada de poder dedicar-me a la música tots els dies i que pugui viure d’això.

–Amb quina artista li agradaria poder fer una col·laboració?
– M’encantaria amb Beyoncé. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT