PUBLICITAT

Robznow DJ

«Posar la meva música en una sessió és màgic»

Per Maria Lozano

Imatge de Robznow.
Imatge de Robznow.

Robert Ferrari, Robznow de nom artístic, té 21 anys i actualment combina la música com a dj i productor amb els estudis de disseny a ELISAVA (Barcelona). Des de petit va estar dins del món de l’esquí, va estar competint amb la Federació Andorrana d’Esquí, però per manca de resultats i per voler estudiar una carrera universitària ho va deixar als 19 anys, i ara té total llibertat amb la música i els seus projectes de futur.
 
–Quan va començar a punxar?
–Vaig començar de ben petit, escoltava molta varietat de música, concretament m’agradava molt la música electrònica, de manera que vaig acabar comprant-me una controladora ‘Provant’ i vaig aconseguir entendre la música i entendre de quina manera podia realitzar una sessió de DJ.

–Per què?
–Primer era com un joc, només ho feia per passar-m’ho bé: m’encantava el fet de poder barrejar les meves cançons preferides,  i quan era més petit començava tocant música més comercial. A poc a poc vaig entrar dins del món de la música house, funky, tech house i techno.

–Què és per a vostè punxar?
–Per a mi, punxar és seguir un fil musical perfecte per al lloc on estic. Per a la gent que m’escolta, més enllà de la tècnica, el més important és la selecció musical. Personalment crec que se’n pot sortir millor una persona que sap quina música posar que un dj amb bona tècnica però amb poca cultura musical. Quan es pot i l’esdeveniment ho permet, és màgic poder posar la meva pròpia música en una sessió i veure com la gent es posa a ballar, per a mi és una sensació molt gratificant. Tot i així sempre em quedo dins de la meva línia musical i no me’n vaig cap a estils que no em defineixen.

–Per què Techno?
–Avui en dia estic produint i punxant música Techno, perquè m’encanta el que puc arribar a transmetre amb aquest estil, m’encanta aquesta música i em sento molt còmode punxant per sobre dels 130 bpm (beats per minut). És un estil que a Espanya i arreu del món funciona molt bé, però a Andorra encara costa. Tot i això, també punxo House Music y Tech House, de manera que em puc adaptar a quasi qualsevol mena d’esdeveniment, tot i que sempre he estat molt inspirat en el funky tant pels instruments com pels ritmes que comporta. De fet la música house i funky van lligades de la mà.

–Creu que té competència a Andorra?
–Sí, a Andorra cada vegada hi ha més Dj’s, i n’estic orgullós perquè com més gent del país siguem dins del món de la música, més cultura i oportunitats se’ns presentaran. De fet, s’està posant en marxa l’associació ADIPMA (Associació de Discjòqueis i Productors Musicals d’Andorra) que ajuntarà tots els dj’s andorrans i ens ajudarà tant a cobrar el que és degut en les nostres actuacions com a trobar nous esdeveniments i oportunitats.

–Es dedica a una altra cosa a part de ser DJ?
–Sí, a part de ser DJ soc productor musical, ja fa tres anys que estic posat en la producció de música electrònica, he tret música amb segells musicals molt bons, però he arribat a un punt en què al costat del meu amic John Holt (Dj i productor musical andorrà) hem decidit crear el nostre propi Segell Discogràfic, per poder fer el nostre so, la nostra música amb total llibertat sense haver d’esperar mesos per treure una cançó. A més estic estudiant disseny gràfic, i m’agrada molt combinar-ho amb la música. Faré totes les portades del nostre segell discogràfic BLACKINBLACK i he estat fent tots els cartells dels esdeveniments de Black Andorra. He fet diversos logos, i ara m’agradaria centrar-me en el món dels «Motion Graphics» i l’animació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT