PUBLICITAT

Marinna Zeleniak Estilista

«Em vesteixo en funció del meu estat d’ànim»

Per Carmen Salas

Marinna Zeleniak és una jove estilista ucraïnesa que va arribar a Andorra fa un any i mig amb la seva família fugint de la guerra que Rússia manté amb el seu país des de l’any passat. Zeleniak està molt agraïda per l’amable acollida i el suport que el poble andorrà li ha mostrat des del primer moment. La bellesa natural del país l’inspira cada dia personal i professionalment (ajuda a les seves clientes a assolir un estil propi, i s’està obrint camí com a creadora de contingut a Instagram). La combinació de moda i natura del Principat li fan veure el futur amb il·lusió.
 
–Quan neix la seva passió per la moda?
–A la meva infància. Vaig néixer al 1991, a la Ucraïna postsoviètica, una època difícil per trobar massa opcions estilístiques, però els meus pares es van adonar que m’expressava a través de la meva roba i em van deixar vestir-me amb el meu estil: modificava roba vella de la meva mare, la brodava amb fils de colors, també feia joies. Soc una persona molt creativa, tot i que vaig fer una carrera tècnica. Amb el temps vaig veure que la moda era una companya de vida a la qual sempre hi tornava i que gaudia realment.

–Des de quan treballa com a estilista?
–Des de fa uns sis mesos. Abans d’això vaig crear el meu perfil d’Instagram com a influencer. M’agrada molt l’estilisme de moda i les sessions de fotos de moda.

–En què consisteix la seva feina?
–Tracto de traslladar el món interior de les meves clientes al seu exterior, ressaltant alguns trets i les característiques pròpies de la seva personalitat. Les ajudo a crear un armari còmode i funcional perquè quan l’obrin al matí no sentin que no tenen res que posar-se.

–Les seves clientes, accepten les seves propostes?
–Intento empatitzar amb el seu estat d’ànim, però abans faig una important tasca d’investigació per saber quins són els seus objectius i les seves expectatives. Potser, a vegades no els agraden els meus suggeriments, però això no és dolent. Una clienta era reticent a provar-se uns jeans, però ho va fer i es va adonar que li afavorien molt.

–Quins elements defineixen un estil?
–Potser la ment, l’intel·lecte humà. L’important no és anar a la moda, sinó sentir-te còmode, l’harmonia de l’interior i l’exterior, encara que pots prestar atenció als detalls. Afegir una bossa, un cinturó o unes sabates de colors a un vestit bàsic. Les opcions són infinites. Barrejar estils, clàssic i esportiu, casual i romàntic és genial.

–S’identifica amb algun dissenyador?
–El meu estil no s’identifica amb cap tendència estilística o dissenyador. Em vesteixo en funció de com em sento, la roba és una continuació del meu estat d’ànim. Un dia puc anar de negre de cap a peus i al dia següent em puc posar un vestit de flors. El més important és anar còmoda. A l’hora de treballar, el meu dissenyador favorit és Balenciaga. Va saber combinar moda i arquitectura. El seu vestit de núvia de la seva col·lecció permanent té forma de con i és una autèntica obra d’art. El que el distingeix d’altres dissenyadors de la seva època és que ell sabia cosir. Les seves creacions són tan perfectes que es podrien utilitzar del revés.

–Quina és la seva peça més preuada?
–Una bossa urbana de Balenciaga de la col·lecció FW 2013. Aviat serà vintage. En general, totes les peces de luxe del meu armari són vintage o de segona mà, amb un preu força adequat.

–A Andorra pot crear outfits de tendència?
–Sí, hi ha botigues per a tots els pressupostos, encara que trobo a faltar Uniqlo, COS y HM. Tanmateix, pots crear un conjunt genial sense sortir d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT