PUBLICITAT

Núria Codina Fotògrafa experta en maternitat i nadons

«Capturo moments que es converteixen en records»

Per Anna Mencos

Núria Codina és una fotògrafa especialitzada en maternitat i recent nascuts. Fa sis anys va obrir el seu primer estudi a Espanya, i l’octubre passat van decidir traslladar-se a viure a Andorra amb la seva família. El seu estudi Lulamoon de fotografia familiar es troba a la parròquia de la Massana.

–Com va començar amb la fotografia?
–Vaig començar arran del meu primer embaràs, jo ja em dedicava a fer coses de fotografia però en un àmbit molt diferent, i va ser arran de l’embaràs que em va començar a interessar el tema de la maternitat. Va ser un punt d’inflexió en la meva carrera i vaig decidir que volia fer aquest tipus de fotografia. Llavors ja vaig començar a formar-me, molta cosa autodidacta, també amb cursos presencials i de mica en mica vaig trobar l’empenta per obrir l’estudi.

–Per què va decidir venir a Andorra i obrir aquí l’estudi?
–Volíem fer un canvi de vida amb la meva família. Tenim els nens petits, ja havíem vingut moltes vegades aquí a Andorra però mai ens ho havíem plantejat. El tema de la seguretat, l’entorn natural, ens va semblar molt interessant. El meu marit va començar a treballar molt des de casa arran de la pandèmia, i es van alinear una sèrie de factors que vam dir ostres, abans no haguéssim pogut tenir aquesta opció de vida, però el fet de treballar ell a casa i jo que podia fer fotos a Andorra també, vam decidir tirar endavant. Va ser una aposta de canvi de vida, i la veritat és que supercontents amb el canvi.

–Quins serveis ofereixen?
–Fem fotos de maternitat, recent nascuts, tot el que engloba la fotografia familiar, reportatges de les mares amb els nens. Ara també penjarem la campanya de Nadal, fotos d’aniversari, retrats. Fem moltes coses, i ara des de fa cinc mesos també tenim botiga física. La botiga ha donat l’oportunitat a què la gent ens coneixi més. Abans treballàvem amb cita prèvia, però també ens trobàvem que ens demanaven molt el fet de fer fotos tipus carnet, perquè tenim el comú davant, i vam pensar que també era una manera que la gent ens conegui i oferir aquest servei que a la parròquia no n’hi ha cap. La veritat que molt bé perquè ara ens entra molta gent, ens coneix i donem aquest servei també. Era un producte que a la parròquia no hi era i estem contents perquè hem tingut una gran resposta.

–Què significa capturar un moment tan important?
–Per a mi el que fa especial, a part de tot l’estilisme i tot el que afegim a la sessió, és viure el moment. La fotografia em permet capturar el moment que el dia de demà es convertirà en el record de les persones que venen. Més que sempre vendre un producte final, jo sempre intento vendre l’experiència i el procés fins a arribar a aquesta fotografia, l’emoció de poder per exemple quan tinc una embarassada a l’estudi que s’està tocant la panxa i de cop i volta veus que s’està emocionant i que està vivint el moment amb intensitat. Per a mi això és el millor de la meva feina, veure aquesta complicitat amb la gent que ve, i que al final jo també soc mare i empatitzo moltes vegades amb aquestes dones. I amb els recent nascuts, doncs imaginat, les hormones estan a flor de pell, i passem unes tres hores amb les mares, els pares, comparteixen les seves experiències, les seves històries. És una feina molt bonica.

–Les famílies porten una idea de com volen que sigui? O és tot creació seva?
–La gent ve una mica amb una idea de l’estil de fotografia que faig, però la veritat és que estic tenint molta sort aquí a Andorra perquè la gent confia molt en mi, em diuen «tu ets l’experta», i la veritat que em deixen fer molt. Sobretot amb maternitat sí que ve la gent amb una mica «m’agrada molt aquesta foto», però amb els nadons, la gent em dona molta confiança i llibertat perquè jo pugui crear els escenaris, que també és el que m’agrada intentar que cada sessió no sigui una rèplica de l’altre, sinó que sigui especial i que t’emportis una foto que ningú més tindrà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT