PUBLICITAT

Hocine Haciane Propietari del bar LGTBIQ+ 'Entre Nous'

«Era necessari un espai LGTBIQ+ a Andorra»

Per Alex Montero

El propietari del bar LGTBIQ+ 'Entre nous', Hocine Haciane.
El propietari del bar LGTBIQ+ 'Entre nous', Hocine Haciane.

Definit com l’únic bar de copes ‘heterofriendly’ de tota Andorra, ja fa dos mesos que Hocine Haciane va posar en marxa Entre Nous, una cocteleria LGTBIQ+ on poder gaudir de les millors begudes i desconnectar de la realitat, a més de ser un espai segur i on poder sentir-te tu mateix independentment de la teva orientació sexual o gènere.
 
–Com va néixer Entre Nous?
–Ja feia temps que la idea em rondava al cap. Jo vaig estar vivint a Barcelona fins l’any 2019 i en tornar a Andorra ja tenia la idea de muntar-ho, però vaig deixar la idea de banda per enfeinar-me amb altres temes. Fins aquest passat mes de gener, quan ja em vaig decidir a crear-ho d’una vegada.

–I per què aquest nom?
–És un nom que ve del francès i significa «entre nosaltres». Crec que és un joc de paraules bastant divertit i al qual la gent li sol donar moltes voltes. 

–Com està sent la resposta del públic?
–Molt bona. Estic molt content tant de la part del públic LGTBIQ+ andorrà, com també dels turistes del col·lectiu que ens visiten. És un públic molt bo, que no dona molts problemes, té un bon poder adquisitiu... és ideal.

–Era necessari un espai així a Andorra?
–Sí, totalment. La cultura LGTBIQ+ forma part de tots els països i trobo que Andorra s’ha modernitzat moltíssim en els últims anys. Crear Entre Nous també va ser un fet que vaig fer per a mi mateix, perquè la vida al país m’era bastant avorrida i volia muntar un lloc segur i de referència per a la comunitat. A qualsevol lloc on vagis tens una zona gai i a Andorra no podia faltar, es necessitava per donar-li cultura i visibilitat al país.  

–Imagino que encara queden passes per fer de cara a una inclusió total del col·lectiu en la nostra societat.
–Trobo que en molts aspectes estem bastant bé, jo no he tingut cap problema o conflicte homofòbic des que tinc obert el bar. De fet, sento que hi ha més obertura de ment de totes les persones que venen, ja que malgrat ser un bar gai, no s’exclou a cap persona heterosexual d’entrar en ell. M’han fet gràcia precisament alguns comentaris de gent que no forma part del col·lectiu, preguntant-me si poden venir. És clar que poden! Ja et dic, sento que hi ha molta comunitat i que està totalment acceptat. A tothom que ve els agrada l’ambient relaxat i lliure, on pots ser tu mateix sense cap mena de conflicte.

–Quin diria que és el tret diferencial d’Entre Nous?
–A banda de ser un local LGTBIQ+, també té d’especial la cocteleria. Ja per aquestes dues branques em sento bastant diferent de la resta de bars. I si hagués de destacar algun còctel en especial... et diria el Dylan, que porta whisky, maduixa i pinya. El recomano perquè està boníssim. Tot i això, t’he de dir que també faig còctels segons el gust de cadascun, ja que m’agrada demanar què els agrada per fer així la beguda més ajustada. És el més interessant i divertit en una cocteleria, que tot i que tingui una carta busco personalitzar cada còctel per donar el millor a tots els meus clients. 

–Hi ha perspectiva d’ampliar el negoci cap a un segon bar?
–De moment el que vull és poder continuar gaudint d’aquest local, ja que per a mi està sent una experiència magnífica, increïble i que m’està permetent conèixer molta gent tant andorrana com no andorrana. Porto ja gairebé dos mesos amb ell i òbviament sí que penses a ampliar el negoci perquè veus que les coses funcionen, però ara prefereixo quedar-me amb Entre Nous i si en tot cas les coses milloren, per què no? T’he de dir, però, que trobo molt guai el fet de poder trobar un ambient gai que sigui una cocteleria, ja que crec que poques ciutats poden dir el mateix.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT