PUBLICITAT

Manel Lara Rozas CEO de Cars Vip Andorra

«Avui dia s’han multiplicat les empreses destinades a la compravenda de vehicles»

Per Alba Cladellas Riera

D’esquerra a dreta, Ismael, Manel i Alex, CEO i comercials de Cars Vip.
D’esquerra a dreta, Ismael, Manel i Alex, CEO i comercials de Cars Vip.

CEO de Cars Vip Andorra, Manel Lara Rozas va decidir fundar l’empresa  —juntament amb la seva parella, Belén Montero — després d’anys demostrant la seva vàlua en la indústria dels automòbils. Amb cotxes de totes les marques i adaptats a qualsevol butxaca, la compravenda de vehicles és l’activitat principal d’aquest concessionari del Principat, on el tracte humà i empàtic és sempre el màxim amb el qual treballen.

–Què és Cars Vip Andorra?
–Cars Vip és un concessionari de compravenda de vehicles de totes les marques i preus. Sempre tenim en compte l’estat del vehicle, els quilòmetres, la marca i si el cotxe ha sigut d’una sola mà o no. Això és important tenir-ho sempre en compte, i, a més, sempre intentem rebuscar fins a l’últim detall per donar les màximes garanties al nou propietari. La nostra empresa, conjuntament amb tot l’equip que forma Cars Vip, té un lema: «A Cars Vip, tots guanyem». Aquest fa referència a la nostra manera de treballar i de veure la relació amb el client. Entreguem el cotxe amb les màximes garanties, el millor servei de postvenda i el millor preu. El tracte és humà i empàtic, ja que tractem als clients com ens agradaria ser tractats.

–Com i quan neix l’empresa?
–Ara que ho penso, crec que ja fa uns vuit anys que exercim, primerament amb la societat d’Inversions i, més tard, ja va néixer Cars Vip com a comerç. I va ser perquè gràcies a la llarga experiència en el sector dels automòbils, i a partir del servei VIP de lloguer de vehicles amb xòfer (que es tracta d’una altra empresa creada per mi), els clients van dipositar tota la seva confiança en la meva persona. Molt més enllà dels serveis de transfers i la serietat, transparència i confiança generada al llarg dels anys, els clients van anar demanant-nos la gestió de recerca, compra i venda dels seus vehicles particulars, matriculacions... Tot això va ser el que ens va impulsar a crear la nostra marca Cars Vip.

–Quin tipus de vehicles compren i venen?
–Som un concessionari multimarca, on comprem i venem tota mena de vehicles, de totes les marques i tota classe de motors, adaptats a qualsevol butxaca.

–Ara amb la pujada de preus la gent està optant més per cotxes de segona mà. Han notat un augment en les vendes?
–Si bé és cert que la pujada de preus ha augmentat les vendes dels vehicles de segona mà, també ha propiciat l’arribada de nous competidors. Abans a Andorra érem menys negocis destinats a la compravenda de vehicles i avui dia aquest nombre ha augmentat i s’ha multiplicat dràsticament. Aquest fet va fortament correlacionat amb l’augment de preus que esmentàvem anteriorment, ja que el mercat de segona mà és una opció a tenir en compte si la feina es fa ben feta, amb transparència i serietat.

–No només es tracta d’augment de preus sinó també de falta d’estoc. A què es deu? També en falten de segona mà?
–Aquesta falta d’estoc es va fer molt notòria durant la pandèmia de la Covid-19 i els efectes els continuem patint avui en dia. El bloqueig de totes les fronteres va impedir continuar amb normalitat totes les fases de producció dels vehicles i la Xina, com a principal exportadora de xips i d’altres peces primordials per a la fabricació de vehicles, es va veure de mans lligades. Això va impossibilitar que les marques disposessin i disposin avui dia de l’estoc suficient per fer front a la demanda. El mercat de segona mà ha anat una mica més descorrelacionat, ja que la gent necessita vehicle (sigui nou o de segona mà) i la falta d’estoc no ha aturat a la població en buscar les diferents oportunitats al seu abast per a poder gaudir de la llibertat que ens aporta un vehicle.

–Destaquen sobretot pels seus vehicles prèmium. Quins són els cotxes més destacats que han arribat a tenir?
–Per Cars Vip han passat molts vehicles, de marques reconegudes mundialment com podrien ser Ferrari, Lamborghini, Porsche, etc. Vehicles de totes les marques grans han passat en algun moment per les nostres instal·lacions. Tot i això, és cert que de tant en tant disposem d’edicions limitades de vehicles molt exclusius. Són peces difícils de trobar i que Cars Vip acostuma a tenir-hi accés. Però hem de destacar que venem tota mena de vehicles adaptats a tota classe de butxaques.

–Suposo que en dedicar-se a la compravenda de vehicles també importen vehicles...
–Si, nosaltres importem vehicles de tot el món, fins i tot hem portat algun Ford Mustang dels Estats Units. En definitiva, si la compra és interessant i el cost de la importació no és molt elevat, realitzem tots els tràmits per a tenir el vehicle aquí a Andorra. D’altra banda, a Alemanya tenim un contacte que ens verifica que els vehicles estan en molt bon estat, per a donar encara més seguretat al client final i garantir-ne l’estat.

–Per què està a l’ordre del dia importar vehicles de països com Alemanya?
Alemanya sempre ha estat un referent pel que fa a la importació de vehicles. A Cars Vip, des que obrim les portes, sempre hem promocionat aquesta solució, ja que sobretot amb marques alemanyes hi ha bones oportunitats. Tot i això, avui dia és més difícil trobar ofertes molt avantatjoses perquè igual que a tot el món, la manca d’estoc també ha minvat el mercat alemany, passant d’uns vuit milions de vehicles a la venda a uns dos milions en l’actualitat. Tanmateix, ja que el mercat andorrà és petit, en un territori com el nostre encara és interessant importar algun vehicle d’Alemanya perquè ens permet ampliar l’oferta del país.

–Com està el mercat a Andorra? Tenen molta competència?
–Com comentàvem anteriorment, la competència ha crescut molt en els darrers anys. Hi ha empreses que ho tenen més com a un hobby i d’altres que s’hi deixen la pell per donar el millor de si. Totes les postures són respectables, però com esmentàvem, l’augment de la demanda del vehicle de segona mà ha propiciat l’aparició de molts competidors nous i creiem que això és un fet positiu, ja que impulsa el mercat andorrà i a totes aquestes societats a treballar amb molta més professionalitat i transparència.

–Com aconsegueixen diferenciar-se dels seus competidors?
–Considerem que hi ha tres factors clau; la confiança, tenir un bon producte i un servei excepcional. Cars Vip va néixer a través de la confiança que ens van dipositar els nostres clients per emprendre aquesta aventura i volem continuar mantenint aquesta confiança amb aquells clients i amb tots els nous que ens donin el seu vot. D’altra banda, sempre intentem tenir un bon producte, vehicles que no tinguin un quilometratge excessiu i que estiguin ben cuidats, per poder oferir una oportunitat agradable al futur propietari. Finalment, el servei. En un mercat avui en dia tan atomitzat, és primordial enfocar el negoci més cap a la vessant de servei que no només com a producte. Estar sempre a la disposició del client per a tot allò que necessiti creiem que ens fa diferents de la resta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT