PUBLICITAT

Gemma Serkedaki, Maria Socias, Audrey Mae i Yolanda Cid Participants de 'Miss Mister Star Universe' i fundadora de Modelsy Artists Andorra

«Has de buscar aquells vestits on et vegis guapa i sàpigues que tens possibilitats de guanyar»

Per Alex Montero

Les models Gemma Serkedaki, Maria Socias i Audrey Mae, juntament amb la seva mànager, Yolanda Cid.
Les models Gemma Serkedaki, Maria Socias i Audrey Mae, juntament amb la seva mànager, Yolanda Cid.

Portugal va acollir enguany una nova edició del certamen internacional de bellesa i cultura ‘Miss Mister Star Universe’, on Andorra va estar representada per les models Gemma Serkedaki (37), Maria Socias (21) i Audrey Mae (12). Totes tres formen part de Modelsy Artists, la pàgina web creada per Yolanda Cid, qui sempre va confiar en les capacitats de les noies i així es va veure reflectit en el resultat final: tres corones i tres bandes que Gemma, Maria i Audrey es van endur cap a casa, després d’uns mesos previs de preparació intensos i una setmana de competició on ho van donar tot.

GEMMA SERKEDAKI

Guanyadora Young Lady Star Universe Andorra 2023

–Com va rebre el fet de ser la guanyadora de la seva categoria?
–Va ser una sorpresa perquè, a part que era el primer any que anàvem al certamen, en tot moment vaig pensar que s’emportaria el triomf l’altra noia finalista. A més, has de comptar que estàs amb els nervis, els focus t’enfoquen directament i no veus res... inclús en donar les gràcies em va caure la corona i tot! Estic molt agraïda i penso que ens ho mereixíem després d’haver fet un viatge tan llarg per arribar fins aquí.

–Era el primer certamen al qual es presentava vostè?
–Anteriorment ja havíem fet alguna coseta aïllada, però eren més desfilades de moda i no certàmens de bellesa com a tal. Quan m’ho van proposar vaig dir que sí ràpidament perquè amb l’edat que tinc sabia que o ho feia ara o ja no ho faria mai.

–Però aquest any en té un parell més per endavant.
–Sí, al setembre anirem a Mèxic tant la Maria com jo, a una desfilada de moda, i al novembre a Brasil. Aquest encara s’ha d’acabar de tancar, però sí que sabem que serà un altre certamen de bellesa semblant al ‘Miss Mister Star Universe’, on haurem de passar diverses proves de talent, bellesa... engloba tot una miqueta, no només és el físic sinó que també t’avaluen la intel·ligència. 

–Com es va preparar tot el certamen?
–Van ser molts mesos de preparació, sobretot per la part dels vestits, ja que has de buscar aquells que s’adapten al que et demanen: colors, models, si és de gala que sigui llarg, si és de dia que sigui curt, més tradicional, més de fantasia... És molt de temps buscant aquells vestits que et quedin bé, on tu et vegis guapa i sàpigues que tens possibilitats de guanyar. Físicament no em va costar molt perquè principalment és mantenir una dieta equilibrada, amb cuina mediterrània, i fent molt d’esport per a estar en línia en tot moment.

–Quan ja arriba a una certa edat, es torna més competitiu aquest món? Hi ha lloc per a les models no considerades «joves»?
–Sé que hi ha altres noies a les quals els costa més poder accedir a segons quins llocs, però en el meu cas, i des del meu punt de vista, et diria que no. Tot influeix i és cert que molta gent em diu que per la meva forma de ser o pel meu físic no aparento l’edat que tinc, així que penso que tot depèn més de com et trobes tu físicament i anímicament, ja que si tampoc tens els ànims o les ganes poc podràs arribar a fer.

–Què és el que destacaria, tant positivament com negativament, de tota l’experiència? 
–Sens dubte, els moments tan bons que hem passat, a més de conèixer a gent d’altres països i el fet de veure com es va formant la possibilitat que tots tinguem l’oportunitat de créixer en altres llocs que no siguin només el teu país. A la vegada, la part més dolenta és el temps, ja que tot està molt limitat i t’ha de sortir tot perfecte, no se’t pot escapar res. 

–Quin paper té el modelatge a la seva vida? 
–Sent sincera, ho tinc més com un hobby. Jo soc hostessa i no deixaré la meva feina pel món del modelatge, però sí que és cert que després d’haver guanyat el títol de Young Lady Star Universe Andorra m’estan arribant moltes ofertes de feina per xarxes. A més, ara per ara estic centrada en els nostres projectes, com són els viatges a Mèxic i Brasil, així com finalitzar el meu any de regnat el maig de 2024. Anem fent diverses cosetes, però si són a escala molt gran ens ho hem de mirar bé a l’hora d’acceptar-ho. 

MARIA SOCIAS

Guanyadora Miss Turisme Andorra 2023

–Sempre va somiar dedicar-se al modelatge?
–Des de petita ja em posava els talons de la meva mare per caminar per casa, així que crec que ja se’m veia de “refilón” per on acabaria tirant. Després, ja gràcies a la Yolanda, vaig començar a capficar-me més en aquest món i fins el dia d’avui. 

–Va ser la guanyadora en la categoria de Miss Turisme 2023. Com va rebre la proclamació? 
–El fet de participar en el certamen m’ho va proposar la Yolanda, em venia de gust fer-ho i vaig pensar que era una oportunitat important que no podia deixar escapar. Jo no m’esperava guanyar ni tampoc emportar-me cap banda, ja només amb el fet d’arribar fins a l’últim dia de la competició em va il·lusionar moltíssim. En el moment de veure’m amb la banda va ser quan ja m’ho vaig començar a creure més. 

–Li va ser difícil la preparació?
–En aquest tipus de preparacions has d’intentar portar-ho tot al dia perquè així no se’t llençarà tot a sobre en l’últim moment: llegir les coses dues vegades, tenir els vestits superclars i organitzats amb mesos d’antelació, etc. Va ser una experiència molt intensa perquè són molts dies de proves, fotografies, vídeos... 

–Què és el que més l’apassiona d’aquest món? I el que potser no tant?
–El que no va res amb la meva persona és el tema de la puntualitat, al certamen havia d’estar perfecte a primera hora del matí per anar a esmorzar i no ho vaig portar gens bé. Per contra, el que més m’agrada, i també és el que més em va agradar de la competició, és la possibilitat de fer noves amistats i conèixer tanta gent. Al certamen vam fer moltes activitats fora del que és el món del modelatge i em va encantar.  

–Fins on li agradaria que arribés la seva carrera com a model? 
–M’agradaria arribar cada vegada més lluny i continuar avançant amb la meva carrera. Ara per exemple aniré amb la Gemma a Brasil i Mèxic, al nostre segon certamen, i crec que serà molt millor perquè ja tenim aquesta experiència prèvia.

AUDREY MAE

2ª Finalista Mini Miss Star Universe Andorra 2023

–S’imaginava arribant a ser finalista d’un certamen així sent tan jove?
–La veritat és que no. Em va agafar totalment per sorpresa, ja que hi havia molt de nivell entre les meves companyes i no m’imaginava sent jo la que guanyés entre totes elles.

–Com es va preparar el certamen?
–Mesos abans que comenci tot, tu mateixa vas seleccionant els vestits que portaràs i preparant-te  la prova de talent, que en el meu cas va ser dansa. A més, també vaig anar a classes de passarel·la, de manera que després, a l’hora de pujar a l’escenari, tot estigués 100% controlat. 

–Què li va ser més fàcil a l’hora de la preparació? 
–El més fàcil, o el que va ser millor per a mi, va ser tenir al meu costat a la Gemma, la Maria i la Yolanda, la nostra mànager, qui em va ajudar molt en tot el procés. A més de la prova de talent, clar, ja que en ser ballarina professional estava més segura. 

–Voldria dedicar-se a aquest món de més gran?
–Porto desfilant des dels quatre anys, però ho tinc més com un hobby. Ara mateix estic estudiant i també soc ballarina de dansa urbana, estic cursant actualment el meu quart any,  un fet que em limita molt ja que tinc bastants competències a escala mundial. Tot i això, em continuo formant com a model professional.

YOLANDA CID

Fundadora de Modelsy Artists Andorra

–Com van ser els seus inicis en aquest món?
–Tenia 16 anys quan vaig començar en una escola de modelatge i allà t’anaven portant a Madrid a fer desfilades, certàmens, publicitat... tot el que tenia a veure amb la moda. Amb 21 anys em vaig col·lapsar i vaig venir a Andorra per canviar d’aires, deixant tot aquest món de banda, i ja uns anys després ho vaig tornar a intentar. Vaig crear la meva pàgina web de Modelsy Artists Andorra, contractant a fotògrafs, models que es volien donar a conèixer... fins que vaig veure que els primers es posaven en contacte amb elles pel seu propi compte i vaig decidir comprar-me una càmera i ser jo mateixa qui es capfiqués en aquest món. Ja després vaig voler anar més enllà i va ser quan vaig començar a fer esdeveniments i certàmens, en els quals porto tres anys, des del primer que vam fer internacionalment a Lleida.

–De tots aquests moments que comenta... quin és el que recorda amb més estima?
–Durant un temps vaig estar treballant com a encarregada al barO d’Ordino, propietat de la meva parella, i sincerament era molt monòton per a mi. Un dia vaig decidir crear a la plaça una desfilada de models i les noies es canviaven a la carpa que tenim fora de l’hotel, com per exemple a la Fashion Week d’Ordino. Inclús vam arribar a fer desfilades amb còctels de diferents països i cada noia sortia amb un diferent, llavors era com barrejar l’hostaleria amb la moda, una espècie de remix.  

–Suposo que també és un canvi passar de ser la persona a qui trucaven per anar a desfilades o certàmens a ser vostè mateixa qui fa ara aquestes trucades.
–I tant! Aquí ets tu qui ha d’organitzar-ho tot i jo això ho faig a banda de la meva feina, així que hi ha alguns projectes que els cobro i altres que els faig per voluntat pròpia. És cert que a mi m’agrada sentir-me estressada, a més de donar a conèixer gent, sortir d’Andorra per anar a esdeveniments relacionats amb la moda, etc. 

–I després de tant temps, què és el que més l’apassiona d’aquest món i allò que potser mai li ha acabat de fer?
–El que més m’agrada és la finalitat de tot, quan veus que la gent et felicita o que en cada esdeveniment et vas superant a tu mateixa. A més, moltes vegades veus models que arrosseguen molts problemes personals i el tema de fer sessions de foto o vídeos ja els puja l’autoestima, llavors això t’omple també. El més complicat és potser quan et trobes que tothom té ganes al principi, però quan va arribant el moment decisiu t’acaben deixant tirada. Jo organitzo tots els esdeveniments sempre amb tres o quatre mesos d’antelació, llavors veure la poca serietat que algunes persones tenen em desespera. 

–Parlant del ‘Miss Mister Star Universe’, com ho va viure vostè des de la seva perspectiva?
–Quan vam arribar allà, vaig tenir molt clar per exemple que la Gemma seria la guanyadora de la seva categoria. No per res, sinó perquè l’actitud d’ella no la tenia cap noia de les candidates. Sigui el certamen que sigui, jo sempre vaig confiada i amb la certesa que guanyarem, i en aquest cas confiava molt en les tres. S’havien preparat, ja havien estat a diferents desfilades, i en canvi allà vaig veure noies i nois que caminàvem com ànecs, que se’ls notava que no s’havien preparat prou. 

–Creu que està suficientment visibilitzada la seva feina a Andorra?
–Al nostre país la moda no funciona molt i has d’anar-te’n fora si realment vols fer alguna cosa de profit. Mai he entès per què aquí ningú vol fer res relacionat amb aquest món, inclús busco jo mateixa patrocinadors per als diferents esdeveniments i sembla que ningú vol donar-se a conèixer. 

–I en general, com veu el món del modelatge a escala social?
–M’he adonat que cada dia hi ha més gent que vol dedicar-se a aquest món, però la gent s’acaba aprofitant d’ells i no els contracta, sinó que els tenen donant voltes per desfilades sense veure cap benefici. Llavors el que passa és que les noies que realment valen la pena estan fartes d’aquesta situació i no volen continuar, en veure com es deixen la pell i no cobren res per aquest fet.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT