PUBLICITAT

Econòmicament potser no, però psicològicament és rendible

Els pacients són els que saben realment si és cert o no el que es diu de què no cal una unitat de radioteràpia a Andorra. Els que van opinant sobre el tema realment saben el que pateix una persona amb càncer? 

Com tot, des de fora es veu d’una manera diferent a com es viu i es pot dir moltes coses, però normalment els que parlen sobre el tema no són els més adequats.

Si els motius perquè no es faci la unitat a Andorra són econòmics o que falten professionals al país és una cosa, tot i que aquesta segona té fàcil solució que és la cerca de talent. I de talent arreu del món n’hi ha i als països veïns també. 

Si el motiu, en canvi, és l’econòmic aquí ja entren altres temes més enllà del mèdic. Però considerar que per als pacients és molt millor anar a Barcelona a tractar-se no és el més lògic, tenint en compte que el desplaçament és un gran desgast per a aquestes persones, ja que són tractaments que deixen als pacients molt cansats i amb les defenses baixes. Així ho manifesten els que passen per aquests tractaments. De fet, fa pocs dies aquest mitjà va parlar amb una persona que ha seguit un tractament contra el càncer a Barcelona i també a Andorra i, evidentment, manifesta que li és molt més còmode fer-lo al país on viu sense dependre d’haver de desplaçar-se i estar sense els seus.

Econòmicament rendible? No hi entrarem perquè tampoc sabem 100% els números de fer-la i mantenir-la amb les actualitzacions que això comporta, però psicològicament rendible? I tant! Pels pacients no hi ha dubte que prefereixen tenir-la aquí al país.

Quan una persona passa per una etapa així i ha de seguir un tractament, el que més desitja és estar a prop dels seus i no a dues hores i mitja amb cotxe sense la seva família a prop.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT