PUBLICITAT

Incentivar des dels centres escolars, no hi ha millor manera

Ahir va sortir la notícia que el projecte de participació, actuació i servei (PAS) d’un grup de primer de batxillerat de l’escola andorrana va guanyar el segon premi Blanquerna Impulsa gràcies a un projecte d’estalvi energètic. Arran d’aquest fet sorgeix una afirmació molt clara i necessària, no hi ha millor manera d’incentivar que incentivar des dels centres escolars.

El grup en concret va aconseguir assolir un gran estalvi al centre, a més de promoure la cooperació en grup per a un objectiu comú.

Fa unes setmanes parlàvem de la importància dels joves en la societat, per tot el que comporten,  el que fan i, sobretot, el que poden arribar a fer. Doncs bé, ara s’escau fer-ho de la importància que té incentivar d’accions socials, com és aquest cas l’estalvi energètic, als joves des dels centres escolars per a poder ser conscients, i intentar, perquè no, fer projectes en aquesta línia perquè vegin la realitat del món que els envolta i poder posar remei.

On millor poden parar atenció i dur a terme tasques al respecte és als centres educatius, envoltats de les seves amistats i amb el suport del mateix centre o d’externs per a poder tirar-ho endavant. Encara més, tots aquests aprenentatges els poden després aplicar a casa, amb els pares, o inclús amb la família.

Cal no oblidar que els joves són el futur de la societat, però per a aconseguir que aquest futur tingui un fil decent del qual estirar, primer cal formar-los de tot el que passa en l’actualitat i ja comença a denotar amenaça de cara els pròxims anys. Amb el premi dels membres de l’escola andorrana, queda més que demostrat que el jovent, quan es planteja una cosa i n’és conscient del que pot suposar aquesta mena de canvis, són els primers en alçar-se les mànigues i posar-se mans a la feina per a millorar les coses.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT