PUBLICITAT

La seguretat viària i la importància que no sembla tenir

Arriba l’estiu, l’època amb més accidents de trànsit sobretot a Andorra, deixant de banda els dies de nevades exagerades i gelades. Ahir es va posar en marxa la nova campanya de seguretat viària, incidint en l’empatia per a evitar sinistres. Potser ha deixat de funcionar allò d’informar sobre totes aquelles recomanacions que ens ajuden a evitar accidents, i val més la pena fer les recomanacions posant en valor la vida que es pot arribar a perdre, d’un familiar, d’un amic, d’un conegut, o fins i tot d’un desconegut. 

La trista realitat és que els accidents automobilístics són una de les principals causes de mort i lesions greus arreu el món. És per això que darrere de cada estadística hi ha històries personals de dolor, patiment i pèrdua, de famílies trencades, somnis truncats i comunitats afectades de manera irreparable.

Per a abordar aquesta problemàtica és essencial comprendre que la seguretat viària va més enllà de complir les normes de trànsit. Es tracta d’adoptar una mentalitat responsable i solidària al volant. Respectar els límits de velocitat, mantenir una distància adequada amb altres vehicles, utilitzar sempre el cinturó de seguretat i abstenir-se de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues són accions bàsiques però vitals.

Cal recordar que reduir els accidents viaris requereixen un compromís col·lectiu. Cada individu té la responsabilitat de ser un conductor responsable i respectuós, conscient de les conseqüències que les seves accions poden tenir en la vida dels altres. Perquè no, la seguretat viària no només protegeix els conductors, sinó també els vianants i ciclistes, que són els usuaris més vulnerables de les nostres vies. En fomentar un entorn segur per a tothom, estem construint una societat més inclusiva i equitativa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT