PUBLICITAT

L’egoisme de llençar petards sense tenir en compte res

La revetlla de Sant Joan és una celebració que es duu a terme a diversos indrets del món i una de les coses que es fa és llençar petards. 

Si bé és cert que és una manera de divertir-se, n’hi ha moltes altres que no perjudiquen a altres éssers vius.

Hi ha gent que els tira i que ja comença a fer-ho dies abans, com si fos quelcom graciós per a tothom. I no tenen en compte res en fer-ho. O és que els que decideixen jugar amb els petards tenen en compte a altres persones com als afectats pel seu soroll? Aquí ja no parlem només dels animals que tenen pànic als petards sinó també de les persones amb hipersensibilitat auditiva.

De fet, és una tradició que poca diversió té més enllà de llençar una cosa que a vegades provoca desgràcies: causa incendis, provoca lesions i genera pànic i ansietat a les mascotes. El soroll d’aquests artefactes se’ls multiplica i per a ells és com sentir una bomba. 

I, d’altra banda, hi ha les persones amb sensibilitat al soroll com poden ser els nens petits o també la gent gran que ho passen realment malament quan senten petards.

El que s’hauria de plantejar és si cal que existeixin ja que no genera res positiu.

Des de les institucions s’haurien d’implantar mesures per a un ús responsable per a controlar i regular el llançament de petards i, sobretot, fomentant alternatives més segures.

I, en cas que algú decideixi continuar tirant petards, que ho faci sabent els perills que tenen i les conseqüències.

Sobretot seria interessant pensar en la resta i no només en un mateix tot i que a vegades sembla que  a molts els costi. I en realitat no és tan difícil i més per Sant Joan que estant amb la família i els amics n’haurien de tenir suficient.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT