PUBLICITAT

Ajudes per a fer la vida més senzilla a moltes famílies

Càritas Andorrana ha atès 1.301 persones durant el 2022, una dada que no passa desapercebuda si tenim en compte el volum d’habitants que resideixen al país. Si be és cert que la dada ha baixat i ja se situa com les que hi havia abans de l’inici de la pandèmia, la xifra segueix sent alta.

És important destacar el paper que desenvolupa Càritas aquí i arreu del món, ja que sense el seu granet de sorra, la situació per a moltes famílies seria molt difícil, per no dir crítica.

També és cert que el Principat no és que sigui un referent en ajudes socials, i amb l’increment del preu de la vivenda i els sous que han pujat, però no al mateix ritme que ho han fet els lloguers, porta a persones a haver de viure en situacions límit.  

Per aquest motiu, cada vegada que Govern anuncia la creació d’habitatges de lloguer social és una bona notícia per a tothom.

I sobre les ajudes de Càrites ens porta a parlar dels refugiats ucraïnesos, ja que una part important han anat destinades a aquest col·lectiu. I coincideix la presentació de la memòria anual en la qual s’informa dels 75.000 euros destinats a refugiats d’Ucraïna, amb el dia mundial del refugiat. 

El cert és que a Andorra hi ha una gran quantitat de persones que van venir a viure aquí arran de l’inici de la guerra al seu país d’origen i és molt probable que si no hagués estat per l’ajuda aportada per Càritas, entre d’altres associacions, no hagués estat possible ajudar aquestes persones a poder viure aquí i fer-ho dignament.

Mig milió d’euros és el que s’ha destinat a ajudes en global durant l’any passat i a vegades toca no mirar les coses des de fora i pensar com es pot col·laborar per a fer que la vida de tots sigui millor cada dia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT