PUBLICITAT

La comunicació i la confiança és clau en les relacions

La comunicació és un dels punts clau de qualsevol mena de relació, sigui amorosa, d’amistat o paternofilial. Parlem d’això perquè la comunicació és clau per a tenir confiança i generar un clima de comoditat per a poder parlar de qualsevol cosa.

Tot això va lligat a què aquesta setmana la Policia ha participat en xerrades adreçades a pares i adolescents per a parlar sobre certs temes que a vegades costa afrontar per part tant dels pares com dels fills.

Ara que s’acosten les festes majors és important recordar certs temes per a la prevenció. Però el que més es pot destacar de les xerrades és que ensenyen a crear un clima de confiança perquè els fills expliquin les coses als pares i a casa es pugui parlar amb total naturalitat de temes com la sexualitat que, en moltes ocasions es converteix en un tema tabú.

Pels fills parlar d’algunes coses sol ser una situació incòmode, però és feina dels progenitors generar un clima de confiança perquè un adolescent decideixi explicar-li qualsevol cosa relacionada amb aquest tema o qualsevol altre.

I aquí ve la importància de la comunicació. Si els pares aconsegueixen tenir-ne amb els fills, tenen molt guanyat, ja que sempre que ho necessitin saben que podran acudir a ells. I més tenint en compte com estan les coses avui dia i la quantitat de problemes i situacions a les quals hauran de fer front.

Un altre dels temes cabdals de les xerrades i que els pares hi tenen molt a veure és el fet de saber dir «no». És quelcom que un pare o una mare han de fer sovint, però també ensenyar a fer-ho.

Així que comunicació en tots els aspectes de la vida. També amb els amics per a no generar malentesos, i amb la parella perquè una petita cosa no vagi fent bola i es converteixi en una muntanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT