PUBLICITAT

Coses fàcils que ajudarien a no perdre tant el temps

Els tràmits per a obtenir la residència no són fàcils o si més no, no són gens ràpids. El primer dia sembla que sí, però a partir del segon sembla que no s’hagi d’acabar mai.

Parlem d’aquest tema per l’anunci del Govern ahir de l’aprovació d’una nova quota especial de 600 autoritzacions de residència per a l’estiu. El que es vol és cobrir les necessitats de mà d’obra tant del sector hoteler com de la restauració.

La idea és bona i és evident que són sectors a reforçar en època forta i també en període vacacional de molts treballadors, però el tema va molt més enllà. No només s’hauria d’ampliar les quotes sinó agilitzar els tràmits. Perquè a més, no hi ha alternativa a anar presencialment a Immigració. I en vàries ocasions se sent gent parlar del malson que és haver d’anar-hi cada dia perquè diguin que encara no està tramitat i que pots tornar l’endemà i, quan hi vas, encara no està disponible.

Al segle XXI hi ha maneres de fer més fàcils les coses- Ja no parlem d’una trucada de telèfon quan està tot tramitat que seria el més lògic tenint en compte les cues que es formen cada matí a Immigració. Una aplicació mòbil és quelcom fàcil i que podria facilitar la feina tant de les persones que volen obtenir el permís com dels mateixos treballadors del departament. Allà es podria anar actualitzant automàticament l’estat de la sol·licitud i no fer perdre el temps a la gent. I tot això per no comptar que són persones que estan pendents d’obtenir el permís i que, en moltes ocasions, d’això depèn que els lloguin un habitatge perquè hi ha molts propietaris i moltes immobiliàries que només arrenden immobles a andorrans o a residents a Andorra i, si estàs en tràmits no el pots llogar. Fet que no té gaire sentit tenint en compte que per a aconseguir la residència has d’acreditar on vius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT