PUBLICITAT

L’error de voler convertir Andorra en Nova York o Dubai

És una llàstima. Es preguntaran el què. Ho és el fet de passejar per Escaldes-Engordany i no reconèixer el paisatge. Si bé és cert que molt sol no es veuria els últims dies perquè el temps no acompanya, el fet de tenir edificis tan alts no ajuda absolutament a res.

La pregunta és per quin motiu algú que estima el país pot haver permès que es fes aquesta aberració a la parròquia.

Si hi hagués un motiu de pes com per exemple que a causa del problema d’habitatge que hi ha al país s’han vist obligats a construir edificis de lloguer social i que la forma de donar habitatge a moltes famílies era construir gratacels es podria entendre; però sent edificis de luxe, ocupats molts d’ells per estrangers no té cap mena de sentit.

I ara vindria quan molts deixarien anar la típica frase de: A Nova York i Dubai ens agraden, però a casa no. Doncs sí. Fora agraden perquè segueixen una línia arquitectònica. Si viatges a la ciutat que mai dorm tots els edificis de Manhattan són alts i té un sentit que les noves construccions ho siguin. El mateix passa a Dubai. És una ciutat nascuda amb edificis que sembla que hagin de tocar el cel, però tots ho són. El cas d’Andorra és completament diferent. El Principat tenia fins ara un skyline bastant pla amb un edifici que destacava: Caldea. I a més, destacava positivament, ja que és un edifici de vidre que dona amplitud a la zona on està ubicat el club i no tapava la llum. Ara no només tenim un edifici alt sinó que en són uns quants; i no és que sigui cinc pisos més alts sinó que despunten sobre la resta.

Tant de bo algú s’adonés de l’error comès i no es permetés tornar a fer una barbàrie com aquesta.

Ara ja no té solució i només queda la resignació i deixar que passi el temps i es tingui aquests gratacels com un símbol més de l’skyline del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT